Contact webservice

Gewijzigd op Thu, 05 Jan 2023 om 12:38 PM

Met deze webservice kun je op basis van diverse zoekcriteria een relatie opzoeken binnen een Yuki domein. Deze webservice werkt via SOAP.

Daarnaast is het ook mogelijk om bestaande relaties bij te werken en nieuwe relaties aan te maken.

Webadres

De webservice, een testapplicatie, een omschrijving van de velden en de procedures vind je op het webadres hieronder:

https://api.yukiworks.nl/ws/Contact.asmx

Contact methodes

SearchContacts(sessionID, domainId, searchOption, searchValue, sortOrder, modifiedAfter, active, pageNumber)

De Yuki contact webservice toont een lijst met relaties op basis van de zoekcriteria.

UpdateContact(sessionID, domainId, xmlDoc)

Met deze webservice is het mogelijk bestaande relaties bij te werken en nieuwe relaties aan te maken.

Algemene methodes

Authenticate(accessKey)

Geeft een sessie-ID op basis van een geldige Web Service toegangscode.

AuthenticateByUserName(userName, password)

Geeft een sessie-ID op basis van een bestaande Yuki gebruikersnaam en wachtwoord.

Domains(sessionID)

Geeft alle domeinen die via de gebruikte toegangscode benaderd kunnen worden.

SetCurrentDomain(sessionID, domainID)

Zet het huidige domein voor de sessie.

GetCurrentDomain(sessionID)

Haalt de ID op van het huidige domein voor de sessie.