Wachtwoord Yuki Assistant app vergeten

Gewijzigd op Fri, 03 Dec 2021 om 05:41 PM

Wanneer je het wachtwoord van je Yuki Assistant app bent vergeten kun je via het inlogscherm) op je Smartphone een nieuw wachtwoord instellen.

Klik in het inlogscherm op de link Wachtwoord vergeten?

Het volgende scherm wordt geopend:

Voer hier het e-mailadres (gebruikersnaam) in waarmee je bij Yuki inlogt. Naar dit e-mailadres zal de e-mail worden gestuurd waarmee je via een link (12 uur geldig) direct een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Klik vervolgens op de knop Herstel wachtwoord.

LET OP!

Wanneer je de twee-factor authenticatie voor je domein in Yuki hebt aangezet, moet je ook de code van de twee-factor authenticatie invoeren.

Voor een uitgebreide beschrijving van het aanzetten van de twee-factor authenticatie in Yuki zie artikel Twee-factor (2FA) Authenticatie aanzetten in Yuki

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het resetten van je wachtwoord kun je vervolgens met je nieuwe wachtwoord inloggen in je Yuki Assistant app.

Yuki heeft een set met regels gedefinieerd welke bepaalt of een wachtwoord wordt beschouwd als een voldoende sterk wachtwoord. Eén van deze regels is dat het wachtwoord sterk of erg sterk moet zijn. Dit betekent dat het wachtwoord niet makkelijk te raden mag zijn of eenvoudig te kraken is door zogenoemde dictionaire-aanvallen.

Voor een uitgebreide beschrijving van deze set met regels zie artikel Password policy.