Resultaat import adressen

Gewijzigd op Thu, 11 May 2023 om 04:05 PM

Nadat de adressen (relaties) zijn geïmporteerd wordt er een resultaat getoond.

Onder de kop Bestandsinformatie vind je een samenvatting van het resultaat van de import.

Daaronder zie je per geïmporteerd adres (relatie) in de kolom Status welk adres is gewijzigd (potloodje) of nieuw is aangemaakt.

Foutmelding

Melding

Het importeren is mislukt. Het bestandsformaat is ongeldig.

TRMImported file contains non-text symbols

Oorzaak en Oplossing

De oorzaak is meestal een tab of andere stuurtekens zoals ESC, DLE, STX, FS  etc. die ergens in de tekst verborgen zitten.

Via een editor zoals bijvoorbeeld Notepad ++ kun je die met behulp van de zoekfunctie opsporen en verwijderen:

• tab   = \t
  • ESC  = \x1B
  • DLE  = \x10
  • STX  = \x02
  • FS = \x1C

Als je Notepad ++ gebruikt kun je via het menu Bewerken en vervolgens te klikken op de optie ASCII-karakters de karakters rechts in je scherm te zien krijgen.

De oplossing is om de tab of andere tekens te verwijderen, naar alle waarschijnlijkheid kan het bestand nu worden geïmporteerd.

LET OP!

Een Excel bestand met adressen kan niet worden geïmporteerd in Yuki.