Etiketten instellingen

Gewijzigd op Mon, 15 May 2023 om 10:53 AM

Voordat je etiketten gaat afdrukken, moet je eerst de instellingen van de etiketten vastleggen. Nadat je de instellingen van je etiketten correct hebt ingevoerd ga je verder met stap 2 namelijk het selecteren van relaties voor de af te drukken etiketten.

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Etiketten

Het volgende scherm wordt geopend:

Hieronder worden de instellingen van de etiketten besproken.

TIP!

Om de gewijzigde instellingen weer op de standaard instellingen terug te zetten, klik je op de knop Standaard.

Algemeen

• Kolommen: Geef hier het aantal kolommen op het etikettenvel aan. Bij het wijzigen van het aantal kolommen wordt de breedte van het etiket automatisch aangepast.
  • Rijen: In dit veld vul je het aantal rijen op het etikettenvel in. Bij het wijzigen van het aantal rijen wordt de hoogte van het etiket automatisch aangepast.
  • Verberg land: Hier kun je aangeven dat je het land niet wilt afdrukken op je etiketten omdat bijvoorbeeld de meeste relaties zich bevinden in hetzelfde land waarin je gevestigd of woonachtig bent.
  • Alleen volledige adressen markeren: Standaard worden alleen die getoonde relaties in scherm geselecteerd waarvan de velden 'Naam', 'Adres', 'Postcode' en 'Woonplaats' volledig zijn ingevuld.
  • Lettertype (en grootte): Kies hier het lettertype en de lettergrootte van het adres op het etiket.
  • Tekenstijl: Kies hier in welke kleur en of het adres normaal, vet, cursief of vet én cursief moet worden afgedrukt op het etiket.

Schermvoorbeeld

Op basis van de instellingen die op dit moment in het scherm zijn ingevoerd, zie je een voorbeeld van het af te drukken etiket.

Uitgebreid

• Bovenmarge (mm): Hier staat het automatisch berekende aantal millimeters dat het adres vanaf de bovenrand van het etikettenvel afgedrukt moet worden, uitgaande van een A4 formaat etikettenvel. Je kunt het aangegeven aantal millimeters altijd wijzigen.
  • Inspringen rechts (mm): Hier staat het automatisch berekende aantal millimeters dat het adres vanaf de rechterrand afgedrukt moet worden (dus exclusief de zijmarge), uitgaande van een A4 formaat etikettenvel. Je kunt het aangegeven aantal millimeters altijd wijzigen.
  • Inspringen links (mm): Hier staat het automatisch berekende aantal millimeters dat het adres vanaf de linkerrand afgedrukt moet worden (dus exclusief de zijmarge), uitgaande van een A4 formaat etikettenvel. Je kunt het aangegeven aantal millimeters altijd wijzigen.
  • Breedte (mm): Hier staat de automatisch berekende breedte in millimeters van het etiket, uitgaande van een A4 formaat etikettenvel. Je kunt de aangegeven breedte altijd wijzigen.
  • Hoogte (mm): Hier staat de automatisch berekende hoogte in millimeters van het etiket, uitgaande van een A4 formaat etikettenvel. Je kunt de aangegeven hoogte altijd wijzigen.
  • Ruimte tussen de kolommen: Standaard is hier een ruimte van 2 millimeter ingevuld, uitgaande van een A4 formaat etikettenvel. Wijzig dit alleen in 0 millimeter als er geen ruimte tussen de kolommen aanwezig is.
  • Ruimte tussen de etiketten: Standaard is hier geen ruimte ingevuld, uitgaande van een A4 formaat etikettenvel. Wijzig dit alleen als er wel ruimte tussen de etiketten aanwezig is.

Start het afdrukken op etiket

Selecteer hier het etiket waarop de eerste door jou geselecteerde relatie moet worden afgedrukt. In het scherm zie je vervolgens dat de geselecteerde relaties vanaf dit etiket op het etikettenvel afgedrukt gaan worden.