Yuki release notes mei 2024

Gewijzigd op Fri, 17 May 2024 om 04:35 PM

Software release

• Groot XAF export bestand wordt direct op achtergrond aangemaakt

Wanneer het te lang duurt om een (groot) XAF exportbestand aan te maken verschijnt er een banner in het scherm met de melding dat Yuki het exportbestand op de achtergrond aanmaakt. Zodra het bestand klaar is ontvang je van Yuki een e-mail met een link. Via deze link log je in op je domein en kun je het exportbestand downloaden.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Financiële transacties exporteren

• Nieuw overzicht 'Automatiseringsmonitor' in portaal

In dit overzicht kan per domein de automatische verwerkingsgraad van de documenten worden bekeken.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Overzicht 'Automatiseringsmonitor'

• KvK-nummer en nieuw Yuki logo aan aangepaste rapporten Omzet en kosten én Bezittingen en schulden toegevoegd

Het KvK-nummer is onder de bedrijfsnaam rechtsboven op elke pagina van het rapport toegevoegd. Het nieuwe Yuki logo vindt je links in de voettekst op elke pagina van het rapport terug.

Daarnaast is de styling van het rapport vernieuwd!

Voor een uitgebreide beschrijving  (inclusief voorbeeld van vernieuwde styling) zie artikel Omzet en kosten of Bezittingen en schulden

• NACE code in portaal en administratieprofiel

Deze code wordt door de Europese Unie en haar lidstaten toegekend aan een bepaalde klasse van economische activiteiten (al dan niet commercieel). Dit is bedoeld als hulpmiddel bij het opstellen van economische statistieken en overzichten.

De NACE-code branch wordt getoond op het tabblad Administratie in het administratieprofiel en bij de administratiegegevens in het portaal.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Administratieprofiel: tabblad Administratie

• Mail naar eigenaar bij wijziging contract van domein

Na het archiveren van een domein of het opzeggen van het contract van een domein wordt er standaard een e-mail naar de eigenaar van het domein verstuurd. Deze e-mail kan desgewenst ook naar andere gebruikers in het domein worden verstuurd.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Domein archiveren of contract van domein beëindigen

• Bladwijzers vernieuwd

De bladwijzers en externe links kunnen nu op een gebruiksvriendelijkere manier aan een domein worden toegevoegd.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Bladwijzers

• Aantal bestandsformaten voor upload bestanden uitgebreid

Bestanden met de volgende bestandsformaten kunnen nu via het nieuwe dashboard (Startpagina) in het domein worden geupload: .pdf, .jpg, .jpeg, .png, .doc, .docx, .xml, .xlsx, .xls, .csv, .mt940, .sta, .swi, .json, .txt met een maximale bestandsgrootte van 30 MB.

LET OP!

Yuki raadt .pdf aan voor een betere herkenning van de documenten.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Jouw Dashboard

Opgeloste bugs

• 202784 Contact webservice - Veld 'Code' ontbreekt in output
    We hebben de relatiecode ook opgenomen voor contactpersonen van het type Persoon.
  • 205820 Overzicht Grootboekrekening transacties verwijst naar oude UI-overzichten wanneer op link van overzichten wordt geklikt

Doorverwijzen naar UI21-overzichten via overzichten grootboekrekening transacties

• 206503 Vertraging bij overboeken van onverdeelde resultaten van Omzet en kosten naar grootboekrekening 09000 naar Proefbalans

Boekingen die de verdeling van het resultaat kunnen veranderen, zorgen er nu voor dat UI 2.1 overzichten, Exports en grootboekrekeningen weer zonder vertraging worden bijgewerkt..

• 134371 Landnaam wordt niet weergegeven op factuur

Bij het maken van een factuur werd het land van de administratie niet weergegeven in de voettekst. Dit probleem is nu opgelost.