De door het administratiekantoor of de accountant gecontroleerde btw-aangifte van de Fiscale eenheid (inclusief de aangiften van de onderdelen van de Fiscale eenheid) moet voor het einde van de maand na de aangifteperiode worden goedgekeurd zodat de aangifte en de betaling op tijd door de Belastingdienst worden ontvangen.


De btw-aangifte kan alleen worden goedgekeurd door een gebruiker in het domein met de rol 'Directie', 'Financiƫle administratie' of 'Externe accountant'.


Zodra het administratiekantoor of de accountant de btw-aangifte van het onderdeel van de Fiscale eenheid heeft gecontroleerd ontvangt de bij de Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?:

  • in zijn of haar Yuki Postbus een mededeling over de btw-aangifte
  • in zijn of haar mailbox een mail over de btw-aangifte.


Daarnaast zie je in het overzicht van de btw-aangiften dat de status van de btw-aangifte is veranderd van 'Concept' naar 'Klaar om te versturen'.


Btw-aangifte onderdeel Fiscale eenheid goedkeuren

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk, klik op Btw-aangifte en open vervolgens in het nu geopende scherm de desbetreffende btw-aangifte van het onderdeel van de Fiscale eenheid.


Het volgende scherm wordt geopend:Mocht je nog vragen hebben over de btw-aangifte dan kun je vanuit de aangifte een vraag sturen naar je administratiekantoor of accountant door te klikken op de knop Ik heb nog een vraag. 


Om de door het administratiekantoor of de accountant gecontroleerde btw-aangifte goed te keuren en op te nemen in de btw-aangifte van de Fiscale eenheid klik je op de knop Opnemen.


De status van de btw-aangifte verandert van 'Klaar om te versturen' naar 'Geboekt naar fiscale eenheid'.Daarnaast zie je ook in het overzicht van de btw-aangiften dat de status van de btw-aangifte is veranderd van 'Klaar om te versturen' naar 'Geboekt naar fiscale eenheid'.In je Yuki Postbus wordt bij de mededeling over de btw-aangifte toegevoegd dat de aangifte is opgenomen in de Fiscale eenheid.