Financiële krant verzenden

Gewijzigd op Tue, 21 Feb 2023 om 11:50 AM

In Yuki kun je elke week of elke maand via e-mail een compleet overzicht (Financiële krant) van je administratie naar jezelf of andere gebruikers laten sturen. Deze krant geeft je direct inzicht in je boekhouding (omzet, resultaten en tegoeden). Ook krijg je een overzicht van openstaande en behandelde transacties.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie' kan een nieuwe abonnee aanmaken.

Je kunt de krant direct als een (HTML) e-mail nieuwsbrief ontvangen als je kiest voor een maandelijkse editie.

Daarnaast heb je ook een compleet overzicht van alle financiële kranten die al zijn verstuurd.

Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' kan dit overzicht bekijken.

Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de financiële krant zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Financiële krant.

Het volgende scherm wordt geopend:

In de lijst met abonnees kun je de details van elk abonnement bekijken. Door te klikken op > voor een abonnee is het mogelijk om het abonnement aan te passen.

Bovenin je scherm staan een aantal knoppen die in dit artikel uitgebreid worden beschreven.

Nieuwe abonnee aanmaken

Om de financiële krant naar een abonnee te kunnen sturen moet je een aantal stappen doorlopen.

Klik op de knop Nieuwe abonnee om een nieuwe abonnee aan te maken. Het volgende scherm wordt geopend:

Abonnee

• Naam: selecteer de naam van de abonnee (gebruiker met toegang tot één of meer administraties in het domein).
  • E-mail: het e-mailadres van de abonnee wordt automatisch door Yuki ingevuld.

Abonnement financiële krant

• Verstuur financiële krant: de krant wordt als een e-mail nieuwsbrief verstuurd.
  • Frequentie: er kan een wekelijkse editie, maandelijkse editie, kwartaaleditie of een jaarlijkse uitgave worden verstuurd.
  • Bestandsformaat: het standaard bestandsformaat van de financiële krant is PDF. Als er is gekozen voor een maandelijkse editie (frequentie) kan de krant ook worden verstuurd in HTML formaat.
  • Plaats een kopie in het archief: een kopie van de krant wordt als een PDF-document in het archief geplaatst.
  • Toegangsniveau: stel het toegangsniveau van het PDF-document in het archief in: Alle werknemers, Directie of Privé.

Administraties

Selecteer hier de administratie(s) waarvan een financiële krant moet worden verstuurd en/of een kopie daarvan in het archief moet worden geplaatst.

Hier worden alleen de administraties getoond waartoe de abonnee (gebruiker) toegang heeft.

Klik op de knop Bewaren om de nieuwe abonnee aan te maken.

Verzonden financiële kranten

Om het overzicht te bekijken van alle financiële kranten die al zijn verstuurd naar abonnees klik je op de knop Verzonden financiële kranten.

De abonnee krijgt, afhankelijk van de frequentie, op de eerste dag van de ingestelde periode de financiële krant per e-mail toegestuurd.

Wanneer je de Yuki notificaties hebt geactiveerd verschijnt er een pop-up melding rechtsonder in je scherm.

Schermvoorbeeld PDF

Om een schermvoorbeeld te bekijken van de financiële krant als een PDF-document klik je op de knop Schermvoorbeeld PDF

Linksonder in het schermvoorbeeld kun je aangeven van welke periode (vorige week, vorige maand, laatste kwartaal of jaar tot en met vandaag) en van welk bedrijf of bedrijven (administratie(s)) de gegevens in de financiële krant moeten worden getoond.

Schermvoorbeeld HTML

Om een schermvoorbeeld te bekijken van de financiële krant in HTML-formaat klik je op de knop Schermvoorbeeld HTML