Scanner ondersteuning

Als algemeen uitgangspunt geldt dat de scanner WIA of TWAIN moet ondersteunen om gebruikt te kunnen worden vanuit Yuki. Scannen vanuit Yuki betekent dat de Scan Wizard werkt. Andere scanners kunnen dan nog steeds goed werken maar het scannen moet dan naar de harddisk worden gedaan om daarna de bestanden te 'uploaden'.


LET OP!

Een Mac computer (Apple) ondersteunt geen directe scanner aansturing. Je kunt hierdoor geen gebruik maken van de Scan Wizard.


TIPS!

  • Sommige scanners hebben software waarmee je ook kunt scannen naar Dropbox of Google Drive. Wanneer je Dropbox of Google Drive hebt gedeeld met Yuki heb je dezelfde functionaliteit als de Scan Wizard.
  • Heeft je scanner een mailfunctie dan je ook gebruik maken van het e-mailadres voor documenten in Yuki om je documenten aan te leveren. Dit e-mailadres vind je in 'Mijn domein'.

Browser ondersteuning

In Yuki is het mogelijk om te scannen m.b.v. de Scan Wizard wanneer je gebruik maakt van de browser Microsoft Edge Chromium.


Hiervoor moet je echter eerst een bestand (toegevoegd als bijlage aan dit artikel) downloaden op je computer en vervolgens de ClickOnce extensie toevoegen aan de browser.


Bestand uit bijlage installeren op je computer

Voer het bestand dat als bijlage aan dit artikel is toegevoegd uit op je computer. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Download het bestand (terug te vinden als bijlage onderaan dit artikel). 
  • Zoek het bestand op in je downloads en open vervolgens het bestand
  • Er zal gevraagd worden of je het bestand wilt uitvoeren. Bevestig dit en doe je ook voor alle volgende bevestigingen.
  • Start je computer opnieuw op.


Na het heropstarten van je computer voeg je vervolgens de ClickOnce extensie toe aan de browser.


ClickOnce extensie toevoegen aan de browser Microsoft Edge Chromium

Klik in je browser op de link edge://flags/#edge-click-once. In de nu geopende pagina zie je de optie ClickOnceSupport.


 

Klik rechts van deze optie in het dropdownmenu op Enabled
Open vervolgens opnieuw je browser.


LET OP!

'ClickOnce' is een extensie van een' derde partij'. Yuki kan hier geen support op geven!


Windows Internet Explorer wordt vanaf 1 januari 2019 niet meer ondersteund door Yuki. Wanneer je gebruik maakt van deze browser is het daarom niet meer mogelijk om de Scan Wizard te installeren.