Omzet en kosten & Bezittingen en schulden

Gewijzigd op Wed, 28 Jun 2023 om 10:55 AM

Het overzicht 'Omzet en kosten' ook wel de 'winst & verliesrekening' genoemd, geeft je een meer gedetailleerd beeld van hoe het gaat met je bedrijf.

Het overzicht 'Bezittingen en schulden', ook wel de 'balans' van je bedrijf geeft een beeld van waarin het bedrijf geïnvesteerd heeft, hoeveel vorderingen en schulden het nog heeft en wat het vermogen van het bedrijf is.

Wanneer een gebruiker met de rol 'Directie' de bundel Medium, Large of Unlimited heeft gekozen via de Yuki Store in het domein kan er ook vanuit een geopend project een overzicht van de 'Omzet en kosten' en 'Bezittingen en schulden' voor dat project worden opgevraagd.

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Omzet en kosten óf Bezittingen en schulden.

Het volgende scherm wordt geopend:

LET OP!

Klik op de knop Klik hier om de nieuwe financiële overzichten te activeren om gebruik te kunnen maken van de nieuwe versie van het overzicht Omzet en kosten of Bezittingen en schulden.

Je ziet nu de tussentijdse resultaten van het huidige jaar (Omzet en kosten) óf de tussentijdse balans per vandaag (Bezittingen en schulden) in je scherm. Beide schermen zijn qua indeling gelijk, hierboven zie je een voorbeeld van de omzet en kosten.

Door in beide overzichten te klikken op een post of grootboekrekening kun je de tussentijdse resultaten of balans tot op documentniveau bekijken.

In beide overzichten kun je gebruik maken van de volgende knoppen en/of dropdownmenu's:

1. Klap één niveau van het overzicht in
  2. Verberg grootboekrekeningen in het overzicht
  3. Toon grootboekrekeningen in het overzicht
  4. Wissel tussen de verschillende weergaven:
    • Omzet en kosten: toont het tussentijdse resultaten overzicht
    • Vergelijking maanden: toont je de vergelijkende totalen per maand van een jaar
    • Vergelijking jaren: toont je de vergelijkende totalen van drie jaar terug tot en met het geselecteerde jaar.
  5. Wissel tussen de verschillende rapporten:
    • Online versie: toont de monitor online
    • Tussentijds rapport: genereert een PDF met de resultaten van de geselecteerde periode
    • Rapport + toelichting: genereert een uitgebreidere PDF van de geselecteerde periode met de onderliggende grootboekrekeningen.
  6. Periodeselectie
    Selecteer een periode waarvan je de resultaten wilt inzien:
    • Selecteer je alle jaren of één bepaald jaar dan toont Yuki de overzichten over de gehele periode.
    • Kies je voor het lopende boekjaar dan zal Yuki de tussentijdse resultaten tot aan vandaag tonen.
    • Wanneer je kiest voor H1 of H2 dan toont Yuki alleen de resultaten van dat half jaar.

• Wanneer je de resultaten op kwartaal- of maandniveau wilt bekijken dan kies je voor één van de kwartalen of maanden
    • Wil je de overzichten op 'van/tot datum' niveau bekijken dan kun je deze onderaan de periodeselectie ingeven.

7. Klik je op de twee kaders dan toont Yuki alleen de telling van de grootboekrekeningen van de geselecteerde periode.

8. Klik je op het pijltje met het kader dan toont Yuki de telling van de grootboekrekeningen van het begin van dit jaar t/m het einde van de geselecteerde periode.

9. Toon de rekeningen waarvan het saldo in de periode 0,00 euro is.

10. Toon ook de eindejaarsboekingen.
    Wanneer er in een administratie eindejaarscorrecties zijn ingevoerd door middel van eindejaarscorrectie memorialen dan zullen deze worden getoond als de knop 'ingedrukt' is.

11. Stuur deze lijst naar de gebruiker
  12. Bekijk de omzet en kosten / bezittingen en schulden van een bepaalde administratie of van alle administraties in het domein.
  13. Download de tussentijdse resultaten óf de balans (als PDF-bestand) of druk de online versie af.