Kan ik de betaallijst beveiligen?

Gewijzigd op Fri, 15 Mar 2024 om 10:25 AM

Betaallijstbeveiliging maakt het mogelijk om per documenttype aan te geven of deze direct in de betaallijst mogen worden gezet of dat ze standaard eerst ter goedkeuring de betaalstatus 'In behandeling' moeten krijgen.

Documenten met de betaalstatus 'In behandeling' moeten handmatig worden vrijgegeven voordat ze in de betaallijst zichtbaar worden.

Alleen de eigenaar van het domein (rol 'Directie') en een gebruiker met de rol 'Directie' én 'Security manager' kunnen de betaallijstbeveiliging instellen. De eigenaar van het domein krijgt automatisch de rol 'Security manager'.

Met behulp van de betaallijstbeveiliging kan de Security manager sturen:

• Welke documenten standaard op betaalstatus 'In behandeling' worden gezet of direct 'Betaalbaar gesteld' kunnen worden
  • Welke (gebruikers)rol de documenten In behandeling mag goedkeuren (vrijgeven voor betaling)
  • Wie (één of meer gebruikers) de documenten via een SEPA betaalbestand mag betalen (rol 'Procuratie').

Je kunt de betaallijstbeveiliging instellen door met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk te bewegen, vervolgens te klikken op Betaallijst en in het nu geopende scherm te klikken op de knop Instellingen.

Voor een uitgebreide beschrijving van het instellen van de betaallijstbeveiliging zie artikel Betaallijstbeveiliging.