Scanner ondersteuning

Als algemeen uitgangspunt geldt dat de scanner WIA of TWAIN moet ondersteunen om gebruikt te kunnen worden vanuit Yuki. Scannen vanuit Yuki betekent dat de Scan Wizard werkt. Andere scanners kunnen dan nog steeds goed werken maar het scannen moet dan naar de harddisk worden gedaan om daarna de bestanden te 'uploaden'.


LET OP!

Een Mac computer (Apple) ondersteunt geen directe scanner aansturing. Je kunt hierdoor geen gebruik maken van de Scan Wizard.


TIPS!

  • Sommige scanners hebben software waarmee je ook kunt scannen naar Dropbox of Google Drive. Wanneer je Dropbox of Google Drive hebt gedeeld met Yuki heb je dezelfde functionaliteit als de Scan Wizard.
  • Heeft je scanner een mailfunctie dan je ook gebruik maken van het e-mailadres voor documenten in Yuki om je documenten aan te leveren. Dit e-mailadres vind je in 'Mijn domein'.

Browser ondersteuning

In Yuki is het mogelijk om te scannen m.b.v. de Scan Wizard wanneer je gebruik maakt van de browser Microsoft Edge Chromium.


Hiervoor moet je echter wel eerst de ClickOnce extensie toevoegen aan de browser:

  • Klik in je browser op de link edge://flags/#edge-click-once. In de nu geopende pagina zie je de optie ClickOnceSupport.


  • Klik rechts van deze optie in het dropdownmenu op Enabled
  • Open vervolgens opnieuw je browser.


'ClickOnce' is een extensie van een' derde partij'. Yuki kan hier geen support op geven!


Windows Internet Explorer wordt vanaf 1 januari 2019 niet meer ondersteund door Yuki. Wanneer je gebruik maakt van deze browser is het daarom niet meer mogelijk om de Scan Wizard te installeren.