Betaallijst facturen met betalingskorting betalen via SEPA betaalbestand

Gewijzigd op Tue, 16 May 2023 om 10:36 AM

Wanneer de betaallijst beveiliging is ingesteld kunnen alle gebruikers met procuratierechten (afhankelijk van betaallijst beveiliging) facturen via een SEPA betaalbestand betalen 


Wanneer de betaallijst beveiliging niet is ingesteld kunnen alle gebruikers met de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant') of 'Directie' Concept SEPA betaalbestanden aanmaken, wijzigen, definitief maken en versturen naar de bank. 


Een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein kan alleen Concept SEPA betaalbestanden aanmaken en wijzigen.


Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk en klik vervolgens op Betaallijst.  


In de betaallijst zullen de facturen met korting zichtbaar zijn. De korting wordt groen aangegeven als de vervaldatum nog niet is overschreden. Indien dat wel het geval is dan staat de korting in het rood.In het Concept SEPA betaalbestand kan je achter elke factuur nog aangeven of je de betalingskorting (BK) wel of niet wilt toepassen op de factuur. Standaard staat de betalingskorting aan indien je vóór de vervaldatum betaalt.Het bedrag dat je hier ziet staan zal in het SEPA betaalbestand worden meegenomen.


Boeking definitief SEPA betaalbestand

Na het aanmaken van het definitieve SEPA betaalbestand zal Yuki automatisch een memoriaal aanmaken om de betalingskorting af te boeken op grootboekrekening 'Ontvangen betalingskorting'.


Onverdicht betaalbestand

Maak je gebruik van een onverdicht betaalbestand (één regel per betaling) dan zal Yuki alleen een memoriaal aanmaken om de betalingskorting te boeken op grootboekrekening '45906 Ontvangen betalingskorting'. Het resterende openstaande bedrag zal op de factuur open blijven staat totdat de betaling gematcht wordt.Verdicht betaalbestand

Wordt er gebruik gemaakt van een verdicht betaalbestand (één regel voor betaling van alle facturen) dan zal Yuki de betalingskorting op grootboekrekening '45906 Ontvangen betalingskorting' boeken en het resterende(te betalen) bedrag op grootboekrekening '23000 Betalingen onderweg'. De facturen zullen worden aangemerkt als 'Betaald'. 

Na de verwerking van het betaalbestand door de bank moet het geüploade bankbestand (met één regel) in Yuki gematcht worden met de regel op grootboekrekening '23000 Betalingen onderweg'.TIP!

Als de ondernemer gebruik maakt van de Yuki Betaalservice maar echter geen betaalbestanden aanmaakt (dus niet actief gebruikt) dan zullen er geen automatische memorialen worden aangemaakt en zal de korting handmatig moeten worden afgeboekt op 'Betalingskorting':Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren