SEPA betaalbestand verwijderen

Gewijzigd op Tue, 16 May 2023 om 10:12 AM

Wil je een concept SEPA betaalbestand verwijderen of lukt het om de een of andere reden niet om een definitief SEPA betaalbestand te laten verwerken door de bank dan kun je vanuit de betaallijst een SEPA betaalbestand verwijderen.

Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' kan een SEPA betaalbestand verwijderen.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk, klik op Betaallijst en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Historie.

In het nu geopende scherm zie je een overzicht van alle aangemaakte SEPA betaalbestanden.

Klik op > voor het desbetreffende SEPA betaalbestand en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Verwijderen.

De facturen in het verwijderde SEPA betaalbestand komen weer in de betaallijst terecht en vind je terug als je filtert op 'Betaalbaar gesteld'.

De facturen kunnen vervolgens weer worden geselecteerd om te worden opgenomen in een nieuw SEPA betaalbestand.