Betaallijst facturen tijdelijk blokkeren voor betaling (in behandeling zetten)

Gewijzigd op Mon, 20 Feb 2023 om 10:52 AM

Als je bepaalde facturen tijdelijk wilt blokkeren om te voorkomen dat deze al betaald worden, kun je deze in de behandeling zetten.

Alleen een gebruiker met de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant' of 'Directie' kan facturen in behandeling zetten.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk en klik vervolgens op Betaallijst.

Selecteer in het nu geopende scherm in de betaallijst alle facturen die nog niet betaald moeten worden en klik vervolgens op de knop In de wacht gezet.

De facturen staan nu In behandeling en vind je terug door in het dropdownmenu de optie In behandeling te selecteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

Facturen die je in behandeling hebt gezet kun je ook weer betaalbaar stellen. Selecteer de facturen die betaald mogen worden en klik vervolgens op de knop Vrijgeven voor betaling. De te betalen facturen zijn nu weer teruggezet in de betaallijst.

Je kunt ook eerst een factuur openen en bekijken door te klikken op het onderwerp van de factuur. Wanneer de factuur betaald mag worden klik je op de knop Deze factuur is vrijgegeven voor betaling.

De factuur staat nu weer in de betaallijst met betaalstatus Betaalbaar gesteld.