Via de gegevens (instellingen) van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' het feature Zelfboeken voor een domein activeren.  


LET OP!

Het feature Zelfboeken is alleen beschikbaar in de bundel Small, Medium, Large of Unlimited. 


In een domein waarvoor het feature Zelfboeken is geactiveerd kan een gebruiker met de rol 'Directie' de rol 'Backoffice' aan een gebruiker toewijzen. Hierdoor kan een ondernemer zelf de inkoop- en verkoopfacturen en de bijbehorende banktransacties verwerken in de administratie.


Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Rol 'Backoffice' (zelfboeker) aan gebruiker(s) in je domein toekennen.


Het scherm om de instellingen van een domein te bekijken en/of te wijzigen wordt als volgt geopend:

  • automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein
  • in het backoffice portaal klikken op Beheer en vervolgens op Domeinen. Klik vervolgens op de naam van het domein.
  • in het backoffice portaal klikken op Beheer en vervolgens op Domeinen. Beweeg met je muis vervolgens boven de regel van het desbetreffende domein, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk domeingegevens in het menu.


Het volgende scherm wordt geopend:



Klik vervolgens achter Domein op de knop Bewerken om Zelfboeken in het domein te activeren. Het volgende scherm wordt geopend:



Door het selectievakje Activeer Zelfboeken aan te vinken kun je Zelfboeken activeren.


Nadat je Zelfboeken hebt geactiveerd voor dit domein wordt de workflow van het desbetreffende domein standaard uitgesloten van de Backoffice monitor. Indien gewenst, kun je achter Workflow aangeven dat de workflow wel in de Backoffice monitor moet worden opgenomen door Normaal te selecteren.



Bij de gegevens (instellingen) van het domein wordt vervolgens getoond of de workflow van het domein wel of niet is uitgesloten van de Backoffice monitor.