Via de gegevens (instellingen) van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de status van een domein omzetten van 'Opstart' naar 'Actief'.

Elk nieuw domein wordt aangemaakt met de status 'Opstart'. Deze fase is bedoeld om aan te geven dat men nog bezig is met het inrichten van het domein en het opstarten / opleiden van de klant. Als een domein volledig is ingeregeld is het raadzaam om de status van het domein om te zetten naar 'Actief'. Dit is een interne status, de ondernemer (klant) merkt hier niets van.

Het scherm om de instellingen van een domein te bekijken en/of te wijzigen wordt als volgt geopend:

• automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein
  • in het backoffice portaal klikken op Beheer en vervolgens op Domeinen. Klik vervolgens op de naam van het domein.
  • in het backoffice portaal klikken op Beheer en vervolgens op Domeinen. Beweeg met je muis vervolgens boven de regel van het desbetreffende domein, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk domeingegevens in het menu.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik vervolgens in de sectie Contract achter Status op de link Activeren. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Activeren om de status van het domein te wijzigen van 'Opstart' naar 'Actief'.