Deze functionaliteit geeft de mogelijkheid om in Yuki de toegangsrechten van gebruikers in het portaal te beheren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen volledige toegang (inzien + wijzigen), alleen inzien of geen toegang. Dit kan o.a. worden ingesteld voor administratie-gegevens, btw-codes, grootboekrekeningen en het aanmaken van gebruikers. 


Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan de instellingen voor de toegang van eindgebruikers (klanten) wijzigen.


Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot de instellingen van de toegang voor eindgebruikers (klanten).


In het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op het icoon Instellingen.



Het volgende scherm wordt geopend in de weergave met de algemene instellingen van het portaal:



In dit scherm vind je behalve de instellingen van de toegang voor eindgebruikers (klanten) ook de volgende algemene instellingen:

  • steekproeven
  • documentverwerking
  • btw-aangifte goedkeuring
  • tevredenheid
  • beveiliging.

Toegang portaal voor eindgebruikers (klanten) instellen

Functionaliteiten waarvoor de toegangsrechten beheerd kunnen worden zijn:

  • Bedrijfsprofiel
    Geeft al dan niet toegang tot én de mogelijkheid om het bedrijfsprofiel (administratieprofiel) te kunnen aanpassen.
  • Aanmaken of wijzigen van grootboekrekeningen
    Geeft al dan niet toegang tot het rekeningschema én de mogelijkheid om zelf grootboekrekeningen aan te maken of te wijzigen.
  • Aanmaken van gebruikers
    Geeft al dan niet de mogelijkheid om andere gebruikers in het domein aan te maken én de mogelijkheid om de financiële rechten van gebruikers aan te passen.
  • Aanmaken of wijzigen van btw-codes
    Geeft de mogelijkheid om de btw percentages te bekijken en al dan niet deze percentages aan te passen of toe te voegen.


De toegangsinstellingen waaruit je per functionaliteit kunt kiezen zijn:

  • Volledig toegang (standaard)
    Elke gebruiker van een domein heeft toegang tot de betreffende functionaliteit en kan hierin wijzigingen aanbrengen.
  • Read-only
    Elke gebruiker heeft toegang tot de betreffende functionaliteit maar kan hier géén wijzigingen in aanbrengen.
    Alleen een backoffice medewerker kan wijzigen aanbrengen.
  • Geen toegang
    Wanneer de gebruiker klikt op de betreffende button/link zal Yuki geen toegang geven tot de betreffende functionaliteit. Het is voor de gebruikers dus niet mogelijk de functionaliteit te bekijken en/of wijzigingen aan te brengen.