Een administratie is een eenmanszaak, V.O.F., B.V., N.V., stichting, vereniging of welke rechtsvorm dan ook die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Voor veel Yuki gebruikers zal een domein hetzelfde zijn als de online administratie van zijn of haar bedrijf. Binnen een domein kunnen echter meerdere administraties worden gevoerd.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder':

• de administratiegegevens (instellingen) bekijken
  • de domeingegevens (instellingen) wijzigen
  • direct een administratie openen
  • de gegevens van fiscale eenheid (Btw) bekijken
  • de gegevens van fiscale eenheid (VpB) bekijken.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Portaalbackoffice':

• de administratiegegevens (instellingen) bekijken
  • de domeingegevens (instellingen) bekijken
  • direct een administratie openen
  • de gegevens van fiscale eenheid (Btw) bekijken
  • de gegevens van fiscale eenheid (VpB) bekijken.

In het backoffice portaal klik je op Beheer en vervolgens op Administraties om een overzicht te bekijken van de bedrijven (administraties) in je (sub)portaal.

Het volgende scherm wordt altijd in de weergave Standaard geopend:

Weergaven

Je kunt in dit scherm ook aangeven dat de weergave Fiscale eenheid moet worden getoond:

Hier zie je alle administraties (bedrijven) in het portaal die dienen als fiscale éénheid voor de btw of VpB.

Filters

In beide weergaven kun je de getoonde gegevens filteren op Status van een domein.

• Actief
  • Opstart
  • Inactief
  • Gearchiveerd.

Administratiegegevens (instellingen) bekijken

• Klik op de naam van een administratie
    of
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk administratiegegevens in het dropdownmenu.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Administratiegegevens (instellingen) bekijken.

Domeingegevens (instellingen) bekijken, invoeren en/of wijzigen

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk domeingegevens in het dropdownmenu.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Domeingegevens (instellingen) bekijken via portaal of Domeingegevens (instellingen) invoeren en/of wijzigen via portaal.

Direct een domein openen

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Ga naar domein in het dropdownmenu.

Gegevens fiscale eenheid (Btw) bekijken

Open de weergave Fiscale eenheid. Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Fiscale eenheid (Btw) in het dropdownmenu.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Gegevens fiscale eenheid (Btw).

Gegevens fiscale eenheid (VpB) bekijken

Open de weergave Fiscale eenheid. Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Fiscale eenheid (VpB) in het dropdownmenu.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Gegevens fiscale eenheid (VpB).