Via de gegevens (instellingen) van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de toegang tot het desbetreffende domein blokkeren.


Het scherm om de instellingen van een domein te bekijken en/of te wijzigen wordt als volgt geopend:

  • automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein
  • in het backoffice portaal klikken op Beheer en vervolgens op Domeinen. Klik vervolgens op de naam van het domein.
  • in het backoffice portaal klikken op Beheer en vervolgens op Domeinen. Beweeg met je muis vervolgens boven de regel van het desbetreffende domein, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk domeingegevens in het menu.


Het volgende scherm wordt geopend:



Klik vervolgens achter Domein op de knop Bewerken om de toegang tot het domein te blokkeren. Het volgende scherm wordt geopend:



Door het selectievakje Geblokkeerd aan te vinken kun je de toegang voor de klant blokkeren. De klant kan nog wel inloggen maar heeft geen toegang meer tot de gegevens. Dit kan bijvoorbeeld als dwangmiddel worden gebruikt wanneer de klant al enige tijd de facturen van het kantoor niet meer heeft betaald.