In het Yuki backoffice portaal is een overzicht beschikbaar waarmee je gericht de automatiseringsgraad kunt verhogen. Het overzicht geeft een telling van het aantal ontvangen facturen per leverancier aan en of er al centrale verwerkingsregels (op portaalniveau) aanwezig zijn.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan dit overzicht bekijken.

Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot het overzicht 'Top leveranciers'.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder':

• de standaardwaarden (centrale verwerkingsregels) van een leverancier bekijken.
  • een standaardwaarde voor een leverancier aanmaken
  • een UBL-regel voor een leverancier aanmaken.

In het backoffice portaal klik je op Beheer en vervolgens op Overzichten

In het nu geopende scherm klik je op Top leveranciers om een overzicht te bekijken van de verwerkte documenten per leverancier in het (sub)portaal.

Het volgende scherm wordt geopend:

In de kolommen Standaardwaarden en UBL-regel kun je aan het groene vinkje of het rode kruisje zien of er centrale verwerkingsregels voor de leverancier aanwezig zijn.

In de kolom UBL Ondersteuning kun je zien of de leverancier de inkoopfacturen in het UBL formaat aanlevert. Wanneer dit het geval is kunnen er ook verwerkingsregels op regelniveau worden aangemaakt.

Om te bekijken hoeveel documenten van een leverancier per domein zijn aangeleverd klik je op het aantal in de kolom Documenten verwerkt.

Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Maak centrale herkenningsregels aan of meld je aan voor UBL facturen wanneer een leverancier een groot aantal facturen in een domein aanlevert.

Standaardwaarden (centrale verwerkingsregels) van leverancier bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende leverancier, klik op de knop met de drie puntjes en vervolgens op Bekijk verwerkingsregels.

Voor een uitgebreide beschrijving van verwerkingsregels zie artikel Standaardwaarden (centrale verwerkingsregels) voor portaal instellen.

Standaardwaarde aanmaken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende leverancier, klik op de knop Toevoegen en selecteer vervolgens Standaardwaarde in het dropdownmenu.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Standaardwaarde (centrale verwerkingsregel) voor portaal aanmaken.

UBL-regel aanmaken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende leverancier, klik op de knop Toevoegen en selecteer vervolgens UBL-regel in het dropdownmenu.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel UBL-regel (centrale verwerkingsregel) voor portaal aanmaken.