Wanneer je gebruik maakt van de features Yuki Workflow en Yuki Betaalservice is het mogelijk om via de Yuki Assistant app op je Smartphone waar ook ter wereld de te betalen facturen na wel of geen goedkeuring vrij te geven voor betaling.


Klik in het startscherm van je app op de tegel taken voor jou. Het volgende scherm wordt geopend:



Hier zie je dat in de lijst 'Voor mij' alle taken die een voor betaling vrij te geven factuur bevatten, worden getoond met de volgende gegevens:

  • naam van de taak
  • gebruiker die taak aangemaakt heeft gevolgd door de gebruiker aan wie de taak is toegewezen
  • naam van de taaksoort
  • status van de taak. 


Open de taak waarvan je de voor betaling vrij te geven factuur wilt bekijken en vervolgens afhandelen. :


Het volgende scherm wordt geopend:



De voor betaling vrij te geven factuur is als een bijlage aan de taak toegevoegd. Klik op de naam van de factuur om een schermvoorbeeld en de details van de voor betaling vrij te geven factuur te bekijken.


Je hebt nu een aantal opties om de factuur (taak) af te handelen:

  • Vrijgeven
    Je geeft de factuur vrij voor betaling door onderin je scherm te klikken op Vrijgeven.
  • Terugsturen
    Je kunt een reden meegeven waarom deze factuur niet akkoord is voordat je de factuur terugstuurt naar de gebruiker van wie de taak afkomstig is.
  • Toewijzen (Doorsturen)
    Je kunt de factuur doorsturen naar een gebruiker, bijv.  naar een collega voor een 'dubbelcheck' van de factuur.
    Dit doe je door rechts bovenin je scherm te klikken op de drie puntjes en vervolgens onderin je scherm te klikken op Toewijzen. In het nu geopende scherm zoek en selecteer je de gebruiker naar wie je de voor betaling vrij te geven factuur wilt doorsturen en klik je vervolgens nogmaals op Toewijzen.


TIP!

Wil je voor jezelf een interne notitie vastleggen bij deze taak typ dan je tekst onder Commentaren onderin je scherm en klik vervolgens op Versturen. Daarna klik je op Vrijgeven, Terugsturen, Toewijzen of sluit je de taak door linksboven op het kruisje te klikken. Je tekst wordt vervolgens bewaard bij deze taak en is altijd zichtbaar wanneer je de taak opent.