Wanneer je je Yuki Assistant app op je Smartphone hebt geopend om in te loggen in je domein in Yuki wordt het volgende inlogscherm geopend:

Om in te loggen in Yuki voer je de volgende gegevens in:

• E-mailadres: een geldig e-mailadres (gebruikersnaam) welke je als gebruiker identificeert binnen alle portalen, domeinen en administraties binnen Yuki
  • Wachtwoord: een wachtwoord is een woord of een zin waarvan aan te raden is dat deze tenminste bestaat uit acht karakters waarvan enkelen uit diverse karakters moeten bestaan zoals letters, cijfers en leestekens.

Klik vervolgens op Inloggen.

LET OP!

Je kunt in de Yuki Assistant app ook gebruik maken van vinger- of gezichtsherkenning (iPhone) óf vingerafdruk authenticatie (Android) i.p.v. een wachtwoord indien dit wordt ondersteund door je Smartphone.

Nadat je bent ingelogd klik je rechtsboven in je scherm op het icoontje (radertje) om de instellingen van de Yuki Assistant app te openen en schakel je vervolgens onder Beveiliging de vinger- of gezichtsherkenning óf de vingerafdruk authenticatie in.

De volgende keer dat je je aanmeldt op de Yuki Assistant app kun je klikken op de knop met de vingerafdruk om in te loggen:

Mocht je je wachtwoord zijn vergeten klik dan in dit scherm op Wachtwoord vergeten?

Voor een uitgebreide beschrijving van het instellen van een nieuw wachtwoord zie artikel Wachtwoord Yuki Assitant app vergeten.

Yuki heeft een set met regels gedefinieerd welke bepaalt of een wachtwoord wordt beschouwd als een voldoende sterk wachtwoord. Eén van deze regels is dat het wachtwoord sterk of erg sterk moet zijn. Dit betekent dat het wachtwoord niet makkelijk te raden mag zijn of eenvoudig te kraken is door zogenoemde dictionaire-aanvallen.

Voor een uitgebreide beschrijving van deze set met regels zie artikel Password policy.

Wanneer je in je relatiekaart de twee-factor authenticatie hebt aangezet voor een extra beveiligingslaag bij het inloggen moet je vervolgens ook de 6-cijferige code ingeven die door de Google of Microsoft Authenticator-app wordt gegenereerd op je mobiele telefoon.

Voor een uitgebreide beschrijving van de twee-factor authenticatie (2FA) zie artikel Twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten in Yuki