Wanneer je je Yuki Assistant app op je Smartphone hebt geopend om in te loggen in je domein in Yuki wordt het volgende inlogscherm geopend:

Voer hier een een geldig e-mailadres (gebruikersnaam) in welke je als gebruiker identificeert binnen alle portalen, domeinen en administraties binnen Yuki.

Klik op de knop Volgende. Het volgende scherm wordt geopend:

Voer hier het wachtwoord in. Dit wachtwoord  is een woord of een zin waarvan aan te raden is dat deze tenminste bestaat uit acht karakters waarvan enkelen uit diverse karakters moeten bestaan zoals letters, cijfers en leestekens.

TIP!

Bij het inloggen kun je ook een toegangscode gebruiken i.p.v. een wachtwoord. Deze toegangscode stel je éénmalig in bij de instellingen van de Yuki Assistant app.

Klik vervolgens op de knop Inloggen met Yuki.

TIP!

Om in te loggen als een andere gebruiker klik je op het potloodje achter het e-mailadres.

Vinger- of gezichtsherkenning / vingerafdruk authenticatie i.p.v. wachtwoord gebruiken

Je kunt in de Yuki Assistant app ook gebruik maken van vinger- of gezichtsherkenning (iPhone) óf vingerafdruk authenticatie (Android) i.p.v. een wachtwoord indien dit wordt ondersteund door je Smartphone.

Nadat je bent ingelogd klik je rechtsboven in je scherm op het icoontje (radertje) om de instellingen van de Yuki Assistant app te openen en schakel je vervolgens onder Beveiliging de vinger- of gezichtsherkenning óf de vingerafdruk authenticatie in.

De volgende keer dat je je aanmeldt op de Yuki Assistant app kun je klikken op de knop met de vingerafdruk om in te loggen:

Wachtwoord vergeten

Mocht je je wachtwoord zijn vergeten klik dan in dit scherm op Wachtwoord vergeten?

Voor een uitgebreide beschrijving van het instellen van een nieuw wachtwoord zie artikel Wachtwoord Yuki Assitant app vergeten.

2FA authenticatie ingeschakeld

Wanneer je in je relatiekaart de twee-factor authenticatie hebt aangezet voor een extra beveiligingslaag bij het inloggen moet je vervolgens ook de 6-cijferige code ingeven die door de Google of Microsoft Authenticator-app wordt gegenereerd op je mobiele telefoon.

Voor een uitgebreide beschrijving van de twee-factor authenticatie (2FA) zie artikel Twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten in Yuki