Met een twee-factor authenticatie voeg je als het ware een extra beveiligingslaag toe wanneer een gebruiker inlogt in het portaal in Yuki. Dit betekent dat de identiteit van de gebruiker bij het inloggen wordt vastgesteld op basis van twee factoren. De eerste factor bestaat uit je gebruikersnaam en wachtwoord, de tweede factor bestaat uit een 6-cijferige code die wordt gegenereerd op de mobiele telefoon van de gebruiker.

Elke gebruiker in Yuki kan de twee-factor authenticatie zelf aanzetten in zijn of haar adreskaart.

Voor een uitgebreide beschrijving van het aanzetten van de twee-factor authenticatie door een gebruiker zie artikel Twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten in Yuki.

Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op Instellingen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op het icoon Algemeen. Het volgende scherm wordt geopend:

In dit scherm vind je de instellingen voor steekproeven, documentverwerking, beveiliging, tevredenheid en toegangsinstellingen voor eindgebruikers.

Beveiliging instellen

Klik bovenin je scherm op de knop Bewerken. Geef bij Twee-staps authenticatie verplicht vanaf aan vanaf welke datum de twee-staps authenticatie voor gebruikers (werknemers) in het portaal verplicht is.

Klik vervolgens op de knop Bewaren om deze instellingen op te slaan.

Een gebruiker kan altijd inloggen echter wanneer de ingestelde datum is verstreken moet een gebruiker verplicht eerst de twee-factor authenticatie aanzetten.

Een gebruiker kan altijd de eigen twee-factor authenticatie uitzetten maar vanaf dat moment kan hij of zij niet meer werken in het portaal.

Als de ingestelde datum in de toekomst ligt, krijgt een gebruiker bij het inloggen in het portaal vrijwillig de optie om de twee-factor authenticatie aan te zetten.

De portaalbeheerder kan de datum op elk moment weer verwijderen.