Wanneer je hebt aangegeven dat je wilt inloggen in Yuki wordt het volgende inlogscherm geopend:

Om in te loggen in Yuki voer je de volgende gegevens in:

• E-mailadres: een geldig e-mailadres (gebruikersnaam) welke je als gebruiker identificeert binnen alle portalen, domeinen en administraties binnen Yuki
  • Wachtwoord: een wachtwoord is een woord of een zin waarvan aan te raden is dat deze tenminste bestaat uit acht karakters waarvan enkelen uit diverse karakters moeten bestaan zoals letters, cijfers en leestekens.

Klik vervolgens op de knop LOG IN.

Mocht je je wachtwoord zijn vergeten klik dan in dit scherm op WACHTWOORD VERGETEN?

Voor een uitgebreide beschrijving van het instellen van een nieuw wachtwoord zie artikel Wachtwoord vergeten.

Yuki heeft een set met regels gedefinieerd welke bepaalt of een wachtwoord wordt beschouwd als een voldoende sterk wachtwoord. Eén van deze regels is dat het wachtwoord sterk of erg sterk moet zijn. Dit betekent dat het wachtwoord niet makkelijk te raden mag zijn of eenvoudig te kraken is door zogenoemde dictionaire-aanvallen.

Voor een uitgebreide beschrijving van deze set met regels zie artikel Password policy.

Je kunt ook een OpenID account gebruiken door te klikken op INLOGGEN MET EEN OPENID ACCOUNT. Met een OpenID account krijg je op verschillende beveiligde websites toegang door maar één keer in te loggen.

Voor een uitgebreide beschrijving van het inloggen met een OpenID account zie artikel Inloggen met OpenID account (bijv. Gmail).

Wanneer je in je adreskaart de twee-factor authenticatie hebt aangezet voor een extra beveiligingslaag bij het inloggen moet je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord ook de 6-cijferige code ingeven die door de Google of Microsoft Authenticator-app wordt gegenereerd op je mobiele telefoon.

Voor een uitgebreide beschrijving van de twee-factor authenticatie (2FA) zie artikel Twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten in Yuki.