De proef- en saldibalans in Yuki is het startpunt voor het controleren van de individuele grootboekrekeningen.

De proef- en saldibalans is alleen beschikbaar voor een gebruiker met de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant'.

Open de module Boekhouding en klik vervolgens op Proef- en saldibalans.

Het volgende scherm wordt geopend:

Het interactieve overzicht kent de zes traditionele kolommen:

• Openingssaldo Debet (OPENING D)
  • Openingsbalans Credit (OPENING C)
  • Saldo debetmutaties (DEBET)
  • Saldo creditmutaties (CREDIT)
  • Saldo einde periode Debet (SALDO D)
  • Saldo einde periode Credit (SALDO C).

De Checksum onderaan het overzicht controleert of de totalen van de kolommenbalans in evenwicht zijn.

Voor een uitgebreide beschrijving van de knoppen/dropdownmenu's in de proef- en saldibalans zie artikel Proef- en saldibalans.