In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle actieve contracten.

De instellingen binnen een contract zijn op dit moment actief. De startdatum van het contract is gepasseerd waardoor Yuki volgens de ingestelde frequentie de periodieke facturen zal gaan klaarzetten. De einddatum van het contract is nog niet bereikt.

Vanuit dit overzicht kan:

• een aantal klaargezette periodieke facturen in één keer automatisch worden verwerkt
  • onmiddellijk een factuur worden gegenereerd (zolang Yuki nog geen eerste factuur heeft klaargezet)
  • een contract worden gewijzigd (zie artikel Contract wijzigen)
  • een contract worden verwijderd.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Contracten en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu het overzicht Actieve contracten.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van het overzicht ‘Actieve contracten’.

Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Startdatum’, 'Einddatum', 'Eindigt in' en 'Frequentie'.

Door een datum te selecteren achter Actief op kun je de actieve contracten van een bepaalde datum in het verleden of in de toekomst bekijken. De contracten die worden getoond zijn afhankelijk van de startdatum van een contract die bij elk contract is vastgelegd.

Door het toevoegen van specifieke kolommen kun je de lijst van actieve contracten o.a. filteren op:

• Automatisch verwerken: periodieke facturen die wel of niet automatisch worden klaargezet en verstuurd door Yuki.
  • Automatische incasso: te verzenden periodieke facturen die wel of niet worden geïncasseerd.
  • Tags: alle periodieke facturen met een specifieke tag.
  • Valuta: periodieke facturen in vreemde valuta. Hiervoor dient wel de Vreemde valuta module te zijn geactiveerd in de Yuki store.

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Startdatum’ of 'Einddatum' door op één van deze tags te klikken. De tag wordt vervolgens toegevoegd aan de filterbalk.

Bij gebruik van de tag Startdatum of Einddatum kan het filter verder worden gespecificeerd naar Exacte datum, Na de datum of Voor de datum.

Aantal klaargezette periodieke facturen automatisch verwerken

Selecteer de actieve contracten in de lijst waarvan je de klaargezette periodieke factuur automatisch wilt verwerken. Klik vervolgens op de knop Verwerk automatisch om de periodieke facturen te verwerken in de administratie en daadwerkelijk af te drukken en/of per post of e-mail naar de klanten te versturen.

Onmiddellijk een factuur genereren

Zolang er door Yuki volgens de ingestelde frequentie nog geen periodieke verkoopfactuur is klaargezet kan je ook zelf onmiddellijk een factuur genereren. Klik in het overzicht op het onderwerp van het actieve contract waarvoor je een periodieke factuur wilt aanmaken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop GENEREER FACTUUR

Voor een uitgebreide beschrijving van het onmiddellijk genereren van een factuur zie artikel Eerste factuur onmiddellijk genereren (via contract).

Actief contract verwijderen

Zolang er nog geen verkoopfactuur is aangemaakt kan het actieve contract nog worden verwijderd.

Klik in het overzicht op het onderwerp van het actieve contract dat je wilt verwijderen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop met de drie puntjes.

Klik op de optie Verwijderen.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Ja om het geplande contract daadwerkelijk te verwijderen.