In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle geplande contracten.

De instellingen binnen een gepland contract zijn op dit moment nog niet actief. Zodra de startdatum van het contract is gepasseerd zal Yuki de periodieke facturen volgens de ingestelde frequentie gaan klaarzetten.

Vanuit dit overzicht kan:

• onmiddellijk een factuur worden gegenereerd
  • een contract worden gewijzigd (zie artikel Contract wijzigen)
  • een contract worden verwijderd.

Alle geplande contracten vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Contracten in het Archief.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Contracten en selecteer vervolgens in het nu scherm in het dropdownmenu het overzicht Geplande contracten.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van het overzicht 'Geplande contracten'.

Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Startdatum’, 'Einddatum', 'Eindigt in' en 'Frequentie'.

Door een datum in te geven achter Gepland op kun je de geplande contracten van een bepaalde datum in het verleden of in de toekomst bekijken. De contracten die worden getoond zijn afhankelijk van de geplande startdatum van een contract die bij elk contract is vastgelegd.

Door het toevoegen van specifieke kolommen kun je de lijst van geplande contracten o.a. filteren op:

• Automatisch verwerken: periodieke facturen die wel of niet automatisch worden klaargezet en verstuurd door Yuki.
  • Automatische incasso: te verzenden periodieke facturen die wel of niet worden geïncasseerd.
  • Tags: alle periodieke facturen met een specifieke tag.
  • Valuta: periodieke facturen in vreemde valuta. Hiervoor dient wel de Vreemde valuta module te zijn geactiveerd in de Yuki store.

Dit overzicht kan standaard worden gefilterd op ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Startdatum’ of 'Einddatum' door op één van deze tags te klikken. De tag wordt vervolgens toegevoegd aan de filterbalk.

Bij gebruik van de tag Startdatum of Einddatum kan het filter verder worden gespecificeerd naar Exacte datum, Na de datum of Voor de datum.

Onmiddellijk een factuur genereren

Zolang er door Yuki volgens de ingestelde frequentie nog geen periodieke verkoopfactuur is klaargezet kan je ook zelf onmiddellijk een factuur genereren. Klik in het overzicht op het onderwerp van het geplande contract waarvoor je een periodieke factuur wilt aanmaken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop GENEREER FACTUUR

Voor een uitgebreide beschrijving van het onmiddellijk genereren van een factuur zie artikel Eerste factuur onmiddellijk genereren (via contract).

Gepland contract verwijderen

Zolang er nog geen verkoopfactuur is aangemaakt kan het geplande contract nog worden verwijderd.

Klik in het overzicht op het onderwerp van het geplande contract dat je wilt verwijderen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop met de drie puntjes.

Klik op de optie Verwijderen.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Ja om het geplande contract daadwerkelijk te verwijderen.