In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle conceptcontracten die zijn aangemaakt maar waarvan de periodieke facturen nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.

De instellingen binnen een conceptcontract zijn op dit moment nog niet definitief. Er worden daarom door Yuki nog geen periodieke facturen klaargezet.

Deze conceptcontracten kunnen nog altijd worden aangepast en opnieuw bewaard worden.

Alle conceptcontracten vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Contracten in het Archief.

Vanuit deze werklijst kunnen:

• conceptcontracten worden bewerkt
  • conceptcontracten worden afgehandeld (met mogelijkheid om eerste factuur direct te genereren)
  • conceptcontracten worden verwijderd.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Contracten en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Conceptcontracten.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Conceptcontracten’.

Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Startdatum’, 'Einddatum', 'Eindigt in' en 'Frequentie'.

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Startdatum’ of 'Einddatum' door op één van deze tags te klikken. De tag wordt vervolgens toegevoegd aan de filterbalk.

Bij gebruik van de tag Startdatum of Einddatum kan het filter verder worden gespecificeerd naar Exacte datum, Na de datum of Voor de datum.

Conceptcontract bewerken

Klik in de lijst op het onderwerp van het conceptcontract dat je wilt bewerken voordat je deze bijvoorbeeld afhandelt.

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het aanpassen van de gegevens van het conceptcontract kan deze door te klikken op de knop BEWAAR ALS CONCEPT weer worden bewaard als een conceptcontract (in overzicht 'Conceptcontracten') of afgehandeld worden (in overzicht 'Geplande contracten' of 'Te verzenden contracten') door te klikken op de knop AFHANDELEN.

Conceptcontracten afhandelen

Selecteer de conceptcontracten in de lijst die je wilt afhandelen. Klik vervolgens op de knop Afhandelen

De contracten verdwijnen uit de werklijst ‘Conceptcontracten’ en komen afhankelijke van de ingevoerde startdatum van het contract in het overzicht 'Geplande contracten' of 'Actieve contracten' terecht.

Eerste factuur onmiddellijk genereren

Je kunt bij het afhandelen van het contract ook zelf onmiddellijk de eerste factuur van de reeks periodieke facturen laten aanmaken.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Eerste factuur onmiddellijk genereren (via contract).

Conceptcontracten verwijderen

Selecteer één of meer conceptcontracten die je wilt verwijderen uit je administratie. Klik vervolgens op de knop Verwijderen

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Ja om de geselecteerde contracten daadwerkelijk te verwijderen.