In de volgende situaties is het raadzaam om extra prijslijsten in Yuki aan te maken:

• als je zowel aan particulieren als aan bedrijven levert en dus soms prijzen inclusief btw gebruikt en soms prijzen exclusief btw.

• als je aan volstrekt verschillende doelgroepen levert (bijvoorbeeld aan handelaren en aan eindgebruikers) en daarvoor afwijkende prijzen hanteert.

• als je klanten in het buitenland hebt die een speciaal btw-tarief verwachten

• als je wilt werken met prijslijsten in vreemde valuta.

TIP!

Om te kunnen werken met prijslijsten in vreemde valuta moet de Vreemde valuta module in het domein (via de Yuki Store) geactiveerd zijn.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens op Prijslijsten. Klik in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe prijslijst.

Het volgende scherm wordt geopend:

De gegevens van de prijslijst kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Na het invoeren van de gegevens klik je op de knop Bewaren om de prijslijst aan te maken.

Omschrijving (verplicht)

Voer een duidelijke omschrijving voor de prijslijst in bijvoorbeeld 'Particulieren' of 'Prijslijst Duitsland'.

Valuta (alleen beschikbaar indien module 'Vreemde valuta' is geactiveerd)

Selecteer de juiste valuta voor de prijslijst.

Company (alleen beschikbaar bij meerdere administraties in een domein)

Selecteer hier de administratie waarvoor de prijslijst moet worden aangemaakt.

Inclusief btw (verplicht)

Geef aan of de verkoopprijzen van de artikelen in deze prijslijst in- of exclusief btw zijn.