Wanneer je hebt aangegeven dat je wilt inloggen in Yuki wordt de volgende nieuwe inlogpagina geopend:
Om in te loggen in Yuki voer je de volgende gegevens in:

  • E-mailadres: een geldig e-mailadres (gebruikersnaam) welke je als gebruiker identificeert binnen alle portalen, domeinen en administraties binnen Yuki
  • Wachtwoord: een wachtwoord is een woord of een zin waarvan aan te raden is dat deze tenminste bestaat uit acht karakters waarvan enkelen uit diverse karakters moeten bestaan zoals letters, cijfers en leestekens..


Yuki heeft een set met regels gedefinieerd welke bepaalt of een wachtwoord wordt beschouwd als een voldoende sterk wachtwoord. Eén van deze regels is dat het wachtwoord sterk of erg sterk moet zijn. Dit betekent dat het wachtwoord niet makkelijk te raden mag zijn of eenvoudig te kraken is door zogenoemde dictionaire-aanvallen.  


Voor een uitgebreide beschrijving van deze set regels zie artikel Password policy.


TIP!

Wanneer je in je adreskaart de twee-factor authenticatie aanzet voor een extra beveiligingslaag bij het inloggen moet je na het ingeven van je gebruikersnaam en wachtwoord ook de 6-cijferige code ingeven die door de Google of Microsoft Authenticator-app wordt gegenereerd op je mobiele telefoon.


Voor een uitgebreide beschrijving van de twee-factor authenticatie zie artikel Twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten in Yuki.