Lees het onderstaande artikel of bekijk de video 'Yuki's Zoekfunctie'!Yuki kent een geavanceerde Zoekfunctie die je kunt gebruiken om te zoeken binnen een domein. 


De Zoekfunctie doorzoekt het gehele Yuki domein naar alle pagina;s, relaties, documenten, transacties (afschriftregels), dossiers, taken, grootboekrekeningen, etc. die aan de ingevoerde zoekterm voldoen.


Een zoekterm kan bestaan uit een (deel van een) naam, een nummer, een bedrag of een datum. Daarnaast kun je ook gericht zoeken op basis van een combinatie van verschillende zoektermen.


Naast de zoekresultaten toont Yuki ook een zogenaamde Best match, het zoekresultaat dat volgens Yuki het beste past bij de ingevoerde zoekterm(en).


TIP!

Het zoekresultaat is afhankelijk van je rol(len) in het domein. Alle data in het zoekresultaat waartoe je geen toegang hebt op basis van je rol(len) wordt niet in het zoekresultaat op je scherm weergegeven.


Om de Zoekfunctie te openen, beweeg je met je muis boven het icoon Zoekfunctie in de navigatiebalk.

Klik in het nu getoonde zoekveld om één of meer zoektermen in te voeren. Tijdens het invoeren van een zoekterm zal Yuki al een zoekresultaat laten zien.
Zoeken op naam

Je kunt zoeken naar een (deel van een) naam door in het zoekveld bijvoorbeeld 'tele' in te voeren.

Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waarin deze naam is ingevoerd in het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam' of 'Bedrijfsnaam'.Zoeken op nummer

Je kunt zoeken naar een nummer door in het zoekveld bijvoorbeeld '500' in te voeren.

Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waar dit nummer is ingevoerd in het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam', 'Bedrijfsnaam' of in een numeriek veld zoals 'Factuurnummer'.TIP!

Het factuurbedrag 500,35 zal in bovenstaand voorbeeld niet worden meegenomen in het zoekresultaat. Alleen het exacte factuurbedrag 500,00 zal worden weergegeven.


Zoeken op bedrag

Je kunt zoeken naar een exact bedrag door dit bedrag in het zoekveld in te voeren, bijvoorbeeld '54,45' of '54.45'.

Wil je zoeken naar bedragen binnen een bepaald bereik dan maak je gebruik van een '-' in het zoekveld, bijvoorbeeld '50-60'. Het zoekresultaat geeft nu alle data weer met bedragen van 50 tot en met 60 euro.Zoeken op datum 

Je kunt zoeken naar een bepaalde datum door deze in te voeren als:

  • 04/03/2017
  • 04-03-2017
  • 040317
  • 04032017.


Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waarbij het veld 'Datum' één van de bovenstaande waarden bevat.Gericht zoeken

Je kunt gericht zoeken door gebruik te maken van verschillenden zoektermen en deze te combineren d.m.v. een spatie bijvoorbeeld 'tele 50-60 04/03/2017'.

Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waarin deze naam is ingevoerd met een bedrag tussen 50 en 60 euro met datum 04-03-2017.