De door het administratiekantoor of de accountant gecontroleerde btw-aangifte moet voor het einde van de maand na de aangifteperiode worden goedgekeurd zodat de aangifte en de betaling op tijd door de Belastingdienst worden ontvangen.

De btw-aangifte kan alleen worden goedgekeurd door een gebruiker in het domein met de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant'.

Zodra het administratiekantoor of de accountant de btw-aangifte heeft gecontroleerd ontvangt de bij de Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?:

• in zijn of haar Yuki Postbus een mededeling over de btw-aangifte
  • in zijn of haar mailbox een mail over de btw-aangifte.

Mededeling over btw-aangifte

Mail over btw-aangifte

Daarnaast zie je in het overzicht van de btw-aangiften dat de status van de btw-aangifte is verandert van 'Concept' naar 'Klaar om te versturen'.

Btw-aangifte (van Fiscale eenheid) goedkeuren

Open de module Boekhouding, klik links in je scherm op Omzetbelasting en open vervolgens de desbetreffende btw-aangifte.

Het volgende scherm wordt geopend:

Mocht je nog vragen hebben over de btw-aangifte dan kun je vanuit de aangifte een vraag sturen naar je administratiekantoor of accountant door te klikken op de knop Ik heb nog een vraag.

Om de door het administratiekantoor of de accountant gecontroleerde btw-aangifte goed te keuren zodat de btw-aangifte wordt verstuurd naar de Belastingdienst klik je op de knop Goedkeuren.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Direct versturen om de btw-aangifte daadwerkelijk te versturen naar de Belastingdienst.

De status van de btw-aangifte verandert van 'Klaar om te versturen' naar 'Afgesloten' in de btw-aangifte én in het overzicht van de btw-aangiften zodra de ontvangst van de btw-aangifte door de Belastingdienst is bevestigd.