Voor alle administraties in een domein kan worden ingesteld of de btw-aangiften door het administratiekantoor of de accountant naar de Belastingdienst kunnen worden verstuurd zonder of met voorafgaande goedkeuring van de aangiften door de ondernemer (klant).


LET OP!

Het feature 'Instellen goedkeuring van btw-aangifte door ondernemer' is alleen van toepassing wanneer op het tabblad 'Belastingen' in het administratieprofiel is aangegeven dat de btw-aangifte door jezelf wordt verstuurd en verzorgd (dus niet door het administratiekantoor of de accountant).


Deze instelling kan alleen worden aangepast door een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie'.


Indien goedkeuring van de btw-aangifte door de ondernemer (klant) wordt ingesteld dient de door het administratiekantoor of de accountant gecontroleerde btw-aangifte voor het einde van de maand na de aangifteperiode te worden goedgekeurd zodat de aangifte en de betaling op tijd door de Belastingdienst worden ontvangen. 


Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de Belastingdienst zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.


Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Belastingdienst.


Het volgende scherm wordt geopend:Klik op de knop Bewerken en selecteer de optie die je wilt instellen voor de goedkeuring van de btw-aangiften in dit domein voordat deze naar de Belastingdienst worden verstuurd:

  • Portaal instellingen: de instellingen van de btw-aangifte goedkeuring is hetzelfde als die in het portaal.
  • Aan: de btw-aangifte moet worden goedgekeurd door de ondernemer (klant) voordat deze door het administratiekantoor of de accountant kan worden verstuurd naar de Belastingdienst.
  • Uit: de btw-aangifte kan zonder goedkeuring van de ondernemer (klant) door het administratiekantoor of de accountant naar de Belastingdienst worden verstuurd.