Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan d.m.v. de webservice API-sleutel de (toegangs)rechten tot webservices in het portaal instellen.


Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Directie' kan d.m.v. de webservice API-sleutel de (toegangs)rechten tot webservices in het domein en/of de administratie(s) instellen


De (toegangs)rechten tot webservices in een domein of administratie zijn leidend en 'overrulen' dus de (toegangs)rechten tot webservices zoals deze zijn ingesteld op portaalniveau.


API-sleutel in het portaal

Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op Instellingen.Het volgende scherm wordt geopend:


Klik op het icoon WebservicesIn het nu geopende scherm zie je alle gegenereerde webservice API-sleutels op portaalniveau. In de kolom Rechten zie je de huidige verleende toegangsrechten tot één of meer webservices.


API-sleutel en administratie-ID in het domein

Open het domein of de administratie en klik vervolgens links in je scherm op Webservices om de gegenereerde webservice API-sleutel(s) en administratie-ID(s) te bekijken.


Domein AdministratieIn het nu geopende scherm zie je alle gegenereerde webservice API-sleutels en administratie-ID(s) op domein- en/of administratieniveau.In de kolom Rechten zie je de huidige verleende toegangsrechten tot één of meer webservices.