Binnen ons support portaal bevindt zich de Yuki community. Door te klikken op communities in de menubalk bovenin het scherm of op de knop leer van de community op de tegel community, kom je in de Yuki community terecht.

De community is verdeeld in twee verschillende onderdelen, te weten:

1. Feature Forum

2. Discussieforum

Beide community’s kun je raadplegen en je kunt er activiteiten op uitvoeren, indien je een inlog van ons hebt gekregen voor het support portaal. Op de community pagina kun je tevens de trending topics zien voor beide fora.

Feature Forum

Door te klikken op Bekijk ideeën kom je terecht op het feature forum. Hier kunnen jullie al jullie ideeën met ons maar ook met elkaar bespreken. Denk hierbij aan het opperen van nieuwe functionaliteiten binnen de Yuki software. Daarnaast kun je stemmen op features die al op dit forum zijn gezet, zodat wij kunnen zien welke ideeën het meest populair zijn en extra aandacht verdienen.

Zoals je kunt zien kun je de lijst van het forum tonen op basis van een aantal filters. Zo kun je bijvoorbeeld de lijst tonen van de meest populaire features in het feature forum, kun je zien welke features gepland zijn om in de software op te nemen of eventueel zijn afgewezen. Heb je het feature forum bekeken en zie je de feature die jij graag zou willen zien niet terug? Dan kun je klikken op Nieuw onderwerp beginnen om jouw feature door te geven.

Iedereen met een inlog in ons support portaal heeft de mogelijkheid om features in het forum te zetten. We raden dus ook aan om eerst te zoeken of een feature al bestaat, zodat we geen dubbele features in het forum krijgen. Het kan uiteraard ook zijn dat een reeds bestaande feature raakvlakken heeft met de feature die jij in gedachten heb. Probeer in dat geval de reeds bestaande feature aan te vullen met de ideeën die jij daar over hebt.

Je kunt op een bepaalde feature stemmen. Als je de betreffende feature hebt aangeklikt en doorgelezen kun je klikken op Vind je dit idee leuk?. De feature krijgt dan een duimpje omhoog. Indien de feature veel duimpjes omhoog krijgt zal de feature zichtbaar worden in de populaire features en is de kans groter dat wij de feature zullen beoordelen om eventueel op te nemen in de software!

Discussieforum

Door te klikken op Stel een vraag op de tegel Discussieforum, kom je terecht in het Yuki Discussieforum. Hier kun je je vragen stellen, best practices delen en met elkaar in gesprek over interessante onderwerpen. Ook in dit forum kun je zelf onderwerpen plaatsen indien je een inlog van ons hebt gekregen voor het support portaal.

Het discussieforum is ingedeeld in drie subfora, om de doelen van de gesprekken te kunnen stroomlijnen. Indien je een onderwerp start zul je dus op basis van de subfora moeten kiezen waar jouw onderwerp het best in past. Heb je geklikt op Nieuw onderwerp beginnen, zul je ook gevraagd worden om het onderwerp te posten in een van de subfora.

Uiteraard kun je reageren op onderwerpen die reeds door andere Yuki gebruikers in het forum zijn gezet. De gesprekken die gevoerd worden over geplaatste onderwerpen kun je onder het betreffende onderwerp terugvinden. Bij het plaatsen van berichten heb je de mogelijkheid om screenshots en video’s toe te voegen, zodat je je verhaal nog duidelijker kunt maken.