Bij een Fiscale eenheid worden alle administraties (ondernemingen) beschouwd als één onderneming voor de btw. Een Fiscale eenheid bestaat vaak uit een moedermaatschappij (Holding) en één of meer dochtermaatschappijen (werkmaatschappijen).

Een Fiscale eenheid kan alleen worden uitgebreid, deels worden ontbonden of worden beëindigd door een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein

Bij het uitbreiden, deels ontbinden of beëindigen van de Fiscale eenheid is het belangrijk om in Yuki eerst de btw-aangiften te controleren.

Zijn alle btw-aangiften van alle vorige aangifteperiodes (alle jaren) vanuit de onderdelen van de Fiscale eenheid geboekt naar de Fiscale eenheid?

Zijn alle btw-aangiften van alle vorige aangifteperiodes die vanuit de Fiscale eenheid zijn gedaan afgesloten en verstuurd naar de Belastingdienst?

LET OP!

Voor het uitbreiden, deels ontbinden of beëindigen van een Fiscale eenheid dient de Belastingdienst een beschikking af te geven.

Klik linksboven vanuit elk Yuki scherm in het domein op het bedrijfslogo en vervolgens op Mijn domein.

Klik rechtsboven in je scherm op de knop Fiscale eenheid.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op > voor de regel van de 'hoofd'administratie van de Fiscale eenheid. Het volgende scherm wordt geopend:

Fiscale eenheid uitbreiden

Klik op de knop Administratie toevoegen om de Fiscale eenheid uit te breiden met een nieuwe administratie.

Voor een onderdeel van de Fiscale eenheid moeten gegevens (zoals startdatum en btw-nummer) worden ingevuld.

Bewaar de wijzigen door te klikken op de knop Bewaren.

Fiscale eenheid deels ontbinden

Klik op het kruisje achter de administratie (Fiscale eenheid onderdeel) die je wilt verwijderen uit de Fiscale eenheid.

Bewaar de wijzigingen door te klikken op de knop Bewaren.

Fiscale eenheid beëindigen

Verwijder de startdatum van de Fiscale eenheid en verwijder vervolgens alle administraties (Fiscale eenheid onderdelen) uit de Fiscale eenheid door op het kruisje achter de desbetreffende administraties te klikken.

Bewaar de wijzigingen door te klikken op de knop Bewaren.