Alleen een gebruiker met de rol 'Directie', 'Financiële administratie' en 'Externe accountant' kan het rapport volledigheid van inkoop en/of verkoop afhandelen.

Om te reageren op één of beide rapporten en Yuki te helpen je administratie te completeren, kun je een aantal acties uitvoeren.

Afhankelijk van het rapport zijn de uit te voeren acties specifiek voor inkoop (kosten) of verkoop (omzet).

Klik in de navigatiebalk op het icoon Yuki Postbus en klik vervolgens in het nu geopende scherm onder Aandacht op Inkoop of Verkoop.

Klik op het icoontje aan het einde van een regel met een openstaande betaling. Het volgende menu met acties wordt geopend:

Klik op de actie Ik heb hier geen factuur (meer) van. Boek deze betaling direct in de omzet. Er verschijnt één van de volgende mogelijkheden:

• Er wordt een voorstel boeking getoond die je alleen hoeft te bevestigen.

Na het klikken op de knop Bevestigen wordt de betaling direct in de omzet geboekt.

• Er wordt een scherm getoond waarin de juiste grootboekrekening, relatie en btw-code kunnen worden geselecteerd.

Na het klikken op de knop Bevestigen wordt de betaling direct in de omzet geboekt.