Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

• voer de offertegegevens in

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • bewaar de offerte als een conceptofferte
    of

• zet de offerte klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de offerte in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Hieronder wordt beschreven hoe de offerte kan worden klaargezet voor verzending naar de klant.

Wanneer alle gegevens van de conceptofferte zijn ingevoerd klik je op de knop Klaar om te versturen om de offerte klaar te zetten om te worden verzonden. De offerte blijft geopend en staat nu klaar om te worden verstuurd (status 'Te versturen').

Je kunt de offerte nu daadwerkelijk gaan versturen of de offerte bewaren waardoor de offerte in de werklijst 'Te verzenden offertes' terechtkomt.