Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de offertegegevens in (relatie en offerte informatie)

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe verkoopmodule)
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een te verzenden offerte of conceptofferte
    of
  • zet de offerte direct klaar voor verzending naar de potentiële klant
  • wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte direct in de administratie waardoor deze ook wordt verstuurd naar de potentiële klant.

Hieronder wordt beschreven hoe de offerte kan worden klaargezet voor verzending naar de klant.

Wanneer alle gegevens van de conceptofferte zijn ingevoerd klik je op de knop Volgende om de offerte klaar te zetten om te worden verwerkt en verzonden. De offerte blijft geopend en staat nu klaar om te worden verstuurd (status 'Klaar om te versturen').

Voordat je de offerte daadwerkelijk gaat verwerken en versturen moet je eerst de offertedatum en de verzendwijze controleren en indien nodig wijzigen.

Je kunt de offerte ook bewaren als te verzenden offerte of conceptofferte door respectievelijk de optie Opslaan als klaar om te versturen of Bewaar als concept van de knop Bewaren te selecteren.