Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant:

• voer de offertegegevens in

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een conceptofferte
    of

• zet de offerte klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de offerte in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Hieronder wordt beschreven hoe een offerte kan worden bewaard als een conceptofferte.

Wanneer alle gegevens van de offerte zijn ingevoerd klik je op de knop Bewaren en sluiten om de offerte te bewaren als een conceptofferte. Het invoerscherm wordt afgesloten.

De offerte komt in de werklijst 'Conceptoffertes' terecht.

TIP!

Om een offerte tussentijds als conceptofferte te bewaren, klik je op de knop Bewaren.

Een geopende conceptofferte kan worden:

• verplaatst naar een andere administratie
  • verwijderd
  • klaargezet voor verzending.

Conceptofferte verplaatsen naar andere administratie

Een geopende conceptofferte kan worden verplaatst naar een andere administratie door in het menu de optie Verplaats offerte naar een andere administratie te selecteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

De conceptofferte kan worden verplaatst door de correcte administratie te selecteren.

Door in het vervolgscherm te klikken op de knop Sluiten wordt de verplaatste offerte direct in de geselecteerde administratie geopend.

Conceptofferte verwijderen

Een conceptofferte kan worden verwijderd door in het menu de optie Verwijderen te selecteren.

Conceptofferte klaarzetten voor verzending

Een geopende conceptofferte kan worden klaargezet voor verzending door te klikken op de knop Klaar om te versturen.

De offerte komt terecht in de werklijst 'Te verzenden offertes' en kan direct of later naar de klant worden verstuurd.