In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de gelimiteerde versie van de nieuwe features Yuki Factuur en Yuki Offerte gratis kunt proberen (Freemium) óf de volledige betaalde versie van één of beide features of Mollie kunt toevoegen aan je huidige licentie.

Freemium, Yuki Factuur en Yuki Offerte zijn geïntegreerd in de vernieuwde Verkoop functionaliteit.

De keuze tussen Freemium of de volledige versie van de beide features is alleen beschikbaar in de volgende licenties:

• Basis zonder Facturatie
  • Yuki Financieel (voorheen Ondernemerslicentie) zonder Facturatie.

Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' in je domein kan Freemium of de volledige versie van Yuki Factuur, Yuki Offerte en/of Mollie activeren.

Met Freemium kun je elke maand gratis 3 digitale verkoopfacturen en 3 offertes aanmaken en deze per e-mail of per post versturen naar je klanten.

Met Yuki Factuur kun je 3 offertes per maand versturen, zelf ongelimiteerd digitale verkoopfacturen aanmaken in Yuki en deze in bulk per e-mail of per post versturen naar je klanten.

Met Yuki Offerte maak je zelf digitale offertes aan in Yuki die je per e-mail of per post kunt versturen naar je klanten. Je kunt bij elke offerte direct de status bekijken of wijzigen: verzonden, openstaand, geweigerd, geaccepteerd en/of gefactureerd.

Met Mollie kun je Mollie instellen als online betalingsprovider voor je digitale verkoopfacturen die je hebt verstuurd naar de klanten.

Yuki Offerte en/of Mollie kunnen alleen worden geactiveerd in combinatie met Yuki Factuur.

TIP!

Maak je al gebruik van Facturatie omdat je een Plus licentie hebt of Yuki Financieel waaraan je Facturatie hebt toegevoegd dan heb je de mogelijkheid om te switchen naar Yuki Factuur in de vernieuwde Verkoop.

Basis licentie (zonder Facturatie)

Wanneer je op dit moment een Basis licentie hebt en geen gebruik maakt van Facturatie verschijnt er een scherm over de nieuwe Yuki Factuur zodra je in de navigatiebalk klikt op Factureren.

Er wordt een scherm geopend met het Sales Dashboard van Yuki Factuur:

In dit scherm wordt de volgende pop-up getoond met daarin een uitleg van de keuze tussen Factuur Freemium en de volledige Yuki Factuur:

Factuur Freemium activeren

Wil je de gelimiteerde versie gratis proberen, klik dan op de knop Activeer de gratis versie, hierdoor krijg je de mogelijkheid om elke maand gratis 3 facturen en 3 offertes te versturen.

Er verschijnt een zogenaamd 'bedankt' scherm.

Wanneer je in de vernieuwde Verkoop in de navigatiebalk klikt op Offertes of Facturen verschijnt rechtsboven in je scherm het aantal facturen of offertes die je deze maand nog gratis kunt versturen:

Op elk moment kun je de volledige versie van Yuki Factuur en/of Yuki Offerte activeren door te klikken op de link hier.

Wanneer je de limiet van het aantal gratis te versturen facturen of offertes hebt bereikt, verschijnt de volgende waarschuwing in je scherm:

Je kunt nu klikken op de waarschuwing om desgewenst de volledige versie van Yuki Factuur en/of Yuki Offerte te activeren.

Volledige versie van Yuki Factuur en/of Yuki Offerte activeren

Indien je ervoor kiest om je te abonneren op de volledige versie van Yuki Factuur door te klikken op de knop Abonneer je op de volledige versie in het bovenstaande keuzescherm met uitleg óf de waarschuwingsmelding wordt er een scherm geopend met uitleg over dit feature:

In dit scherm kun je informatie lezen over Yuki Factuur, Yuki Offerte en Mollie.

Klik op het icoon Voeg toe aan winkelwagen om de feature(s) te activeren. Je komt hierdoor in de Yuki Store terecht.

In de Yuki Store worden Yuki Offerte en Mollie direct aanbevolen omdat beiden afhankelijk zijn van Yuki Factuur.

Ook alle andere Yuki features die je kunt toevoegen aan je Basis licentie worden hier getoond.

In het onderstaande voorbeeld wil je Yuki Factuur, Yuki Offerte en Mollie toevoegen aan je licentie:

Vervolgens kun je de geselecteerde feature(s) afrekenen door te klikken op de knop Klaar om te bestellen

In het nu geopende scherm reken je de bestelde features af door:

• in je domein de bankrekening te selecteren van welke de automatische incasso plaats mag vinden.
  • akkoord te gaan met de maandelijkse incasso en voorwaarden en condities van de service
  • de activering van de features te bevestigen door je wachtwoord in te voeren waarmee je inlogt in Yuki.

Mocht je de geselecteerde features willen wijzigen klik dan op de knop Bewerken

Klik vervolgens op de knop Bevestig betaling.

De bestelde features worden nu toegevoegd aan je licentie en kunnen direct worden gebruikt in Yuki.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de activering van de features.

Yuki Financieel (zonder Facturatie)

Heb je op dit moment Yuki Financieel en maak je nog geen gebruik van Facturatie dan verschijnt wanneer je op een knop klikt die betrekking heeft op Facturatie zoals bijvoorbeeld de knop Nieuwe factuur de volgende pop-up in je scherm:

Het activeren van Freemium (gratis versie) of de volledige versie van Yuki Factuur en/of Yuki Offerte en/of Mollie is hierboven uitgebreid beschreven.