In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de gelimiteerde versie van de nieuwe Factuur en Offerte module gratis kunt proberen (Freemium) óf de volledige betaalde versie van één of beide modules of Mollie kunt toevoegen aan je huidige licentie.

Freemium, de Factuur module en de Offerte module zijn geïntegreerd in de vernieuwde Verkoop module.

De keuze tussen Freemium of de volledige versie van de beide modules is alleen beschikbaar in de volgende licenties:

• Basis zonder Facturatie module
  • Yuki Financieel (voorheen Ondernemerslicentie) zonder Facturatie module.

Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' in je domein kan Freemium of de volledige versie van de Factuur module, de Offerte module en/of Mollie activeren.

Met Freemium kun je elke maand gratis 3 digitale verkoopfacturen en 3 offertes aanmaken en deze per e-mail of per post versturen naar je klanten.

Met de Factuur module kun je 3 offertes per maand versturen, zelf ongelimiteerd digitale verkoopfacturen aanmaken in Yuki en deze in bulk per e-mail of per post versturen naar je klanten.

Met de Offerte module maak je zelf digitale offertes aan in Yuki die je per e-mail of per post kunt versturen naar je klanten. Je kunt bij elke offerte direct de status bekijken of wijzigen: verzonden, openstaand, geweigerd, geaccepteerd en/of gefactureerd.

Met Mollie kun je Mollie instellen als online betalingsprovider voor je digitale verkoopfacturen die je hebt verstuurd naar de klanten.

De Offerte module en/of Mollie kunnen alleen worden geactiveerd in combinatie met de Factuur module.

TIP!

Maak je al gebruik van de Facturatiemodule omdat je een Plus licentie hebt of Yuki Financieel waaraan je de Facturatie module hebt toegevoegd dan heb je de mogelijkheid om te switchen naar de Factuur module in de vernieuwde Verkoop module.

Basis licentie (zonder Facturatie module)

Wanneer je op dit moment een Basis licentie hebt en geen gebruik maakt van de Facturatie module verschijnt er een scherm over de nieuwe Factuur module zodra je in de navigatiebalk klikt op Factureren.

Er wordt een scherm geopend met het Sales Dashboard van de nieuwe Factuur module:

In dit scherm wordt de volgende pop-up getoond met daarin een uitleg van de keuze tussen Factuur Freemium en de volledige Factuur module:

Factuur Freemium activeren

Wil je de gelimiteerde versie gratis proberen, klik dan op de knop Activeer de gratis versie, hierdoor krijg je de mogelijkheid om elke maand gratis 3 facturen en 3 offertes te versturen.

Er verschijnt een zogenaamd 'bedankt' scherm.

Wanneer je in de nieuwe Verkoop module in de navigatiebalk klikt op Offertes of Facturen verschijnt rechtsboven in je scherm het aantal facturen of offertes die je deze maand nog gratis kunt versturen:

Op elk moment kun je de volledige versie van de Factuur module en/of Offerte module activeren door te klikken op de link hier.

Wanneer je de limiet van het aantal gratis te versturen facturen of offertes hebt bereikt, verschijnt de volgende waarschuwing in je scherm:

Je kunt nu klikken op de waarschuwing om desgewenst de volledige versie van de Factuur module en/of Offerte module te activeren.

Volledige versie van Factuur en/of Offerte module activeren

Indien je ervoor kiest om je te abonneren op de volledige versie van de Factuur module door te klikken op de knop Abonneer je op de volledige versie in het bovenstaande keuzescherm met uitleg óf de waarschuwingsmelding wordt er een scherm geopend met uitleg over deze module:

In dit scherm kun je informatie lezen over de Factuur module, de Offerte module en de Mollie module.

Klik op het icoon Voeg toe aan winkelwagen om de module(s) te activeren. Je komt hierdoor in de Yuki store terecht.

In de Yuki store worden de Offerte module en Mollie direct aanbevolen omdat beiden afhankelijk zijn van de Factuur module.

Ook alle andere Yuki modules die je kunt toevoegen aan je Basis licentie worden hier getoond.

In het onderstaande voorbeeld wil je de Factuur module, de Offerte module en Mollie toevoegen aan je licentie:

Vervolgens kun je de geselecteerde module(s) afrekenen door te klikken op de knop Klaar om te bestellen

In het nu geopende scherm reken je de bestelde modules af door:

• in je domein de bankrekening te selecteren van welke de automatische incasso plaats mag vinden.
  • akkoord te gaan met de maandelijkse incasso en voorwaarden en condities van de service
  • de activering van de modules te bevestigen door je wachtwoord in te voeren waarmee je inlogt in Yuki.

Mocht je de geselecteerde modules willen wijzigen klik dan op de knop Bewerken

Klik vervolgens op de knop Bevestig betaling.

De bestelde modules worden nu toegevoegd aan je licentie en kunnen direct worden gebruikt in Yuki.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de activering van de modules.

Yuki Financieel (zonder Facturatie module)

Heb je op dit moment Yuki Financieel en maak je nog geen gebruik van de Facturatie module dan verschijnt wanneer je op een knop klikt die betrekking heeft op de Factuur module zoals bijvoorbeeld de knop Nieuwe factuur de volgende pop-up in je scherm:

Het activeren van Freemium (gratis versie) of de volledige versie van de Factuur en/of Offerte module en/of Mollie is hierboven uitgebreid beschreven.