In Yuki kun je mail gestuurd naar je eigen e-mailadres(sen) ook binnen je Yuki domein ophalen. Je kunt dan ook vanuit jouw eigen e-mailadres vanuit Yuki e-mail versturen. Hiermee is Yuki e-mail een web alternatief voor Outlook of voor Gmail. Yuki handelt de e-mail af op basis van POP3 en SMTP.

E-mail is alleen beschikbaar in een domein met Yuki Financieel

Voor alle e-mailadressen die je wilt gebruiken in Yuki maak je aparte e-mailaccounts aan.

Daarnaast leg je een aantal e-mail instellingen vast die bepalen hoe Yuki je e-mail afhandelt.

Open de E-mail door te klikken op het icoon E-mail bovenin je scherm. Het startscherm van de E-mail wordt nu geopend:

Links in je scherm vind je de belangrijkste functies van de E-mail. Ze worden hieronder kort beschreven.

E-mail

Postvak In

Alle e-mailberichten die je hebt ontvangen in Yuki.

Concepten

Alle e-mailberichten die je als concept hebt bewaard zodat deze eventueel later nog verstuurd kunnen worden.

Verstuurde e-mail

Alle e-mailberichten die je vanuit Yuki hebt verstuurd.

Prullenbak

Alle e-mailberichten die je hebt verwijderd.

Alle e-mail

Alle ontvangen, verstuurde en concept e-mailberichten.

Acties

Nieuwe e-mail

Maak een nieuw e-mailbericht aan, controleer of alle e-mailadressen kloppen, voeg desgewenst een bestand vanuit het Archief in Yuki of vanaf je computer toe en verstuur tenslotte je e-mailbericht.

E-mailaccounts

Overzicht van al je e-mailaccounts in Yuki. Hier kun je ook een nieuwe e-mailaccount aanmaken.

E-mail instellingen

De instellingen voor de afhandeling van je e-mail door Yuki.

Notificaties

Wanneer de Yuki notificaties zijn geïnstalleerd op je computer krijg je een pop-up melding in je scherm bij een ontvangen e-mail, een herinnering voor een afspraak, een aan jou toebedeelde taak, een antwoord op een vraag of een vraag aan jou en een nieuw nieuwsbericht.

Daarnaast kun je linksonder in je scherm snel zoeken naar een specifiek e-mailbericht op onderwerp, afzender, ontvanger of tag.