In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle offertes die zijn geaccepteerd door de klant maar nog moeten worden gefactureerd.

Alle te factureren offertes vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Offertes in het Archief.

Vanuit deze werklijst::

• kan de offerte daadwerkelijk worden gefactureerd
  • kan de offerte worden heropend.

Open de module Verkoop, klik links in je scherm op Offertes en selecteer vervolgens de werklijst Te factureren offertes.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Te factureren offertes’.

Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: 'Referentie',  'Relatie', 'Onderwerp', 'Bedrag' en 'Offertedatum'.

TIP!

Wanneer er voor een offerte een Nederlandse, Engelse, Franse of Duitse offerte lay-out is gebruikt, verschijnt de kolom Taal in het bovenstaande overzicht.

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op 'Referentie',  'Relatie', 'Onderwerp', 'Bedrag' of 'Offertedatum' door te klikken in de filterbalk.

Offerte factureren of heropenen

Offerte factureren

Open de offerte en klik vervolgens in het geopende scherm op de knop Maak factuur.

De offerte verdwijnt uit de werklijst ‘Te factureren offertes’.

Offerte heropenen

Open de offerte en klik vervolgens op de knop Heropenen.

Na het heropenen van de offerte kan deze weer geaccepteerd, geweigerd, herzien of gekopieerd. worden.