In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle offertes die zijn verstuurd naar de klant en waarop de klant nog moet reageren. De offertes staan op dit moment nog open.

Alle openstaande offertes vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Offertes in het Archief.

Vanuit deze werklijst::

• kan de status van de openstaande offerte worden gewijzigd.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Openstaande offertes.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Openstaande offertes’.

Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Referentie', 'Relatie', 'Onderwerp', 'Bedrag', 'Offertedatum' en 'Dagen achterstallig'.

TIP!

Wanneer er voor een offerte een Nederlandse, Engelse, Franse of Duitse offerte lay-out is gebruikt, verschijnt de kolom Taal in het bovenstaande overzicht.

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Referentie', 'Relatie', 'Onderwerp', 'Bedrag', 'Offertedatum' of 'Dagen achterstallig'  door in de filterbalk te klikken.

Status van offerte wijzigen

Open de offerte waarvan je de status wilt wijzigen en geef vervolgens aan dat de offerte is geaccepteerd of geweigerd door de klant. Daarnaast kan de offerte ook worden herzien of worden gekopieerd.

Bij acceptatie van de offerte verdwijnt deze uit de werklijst 'Openstaande offertes' en komt in de werklijst 'Te factureren offertes' terecht.