In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle te verzenden offertes. Controleer altijd de instellingen van deze offertes voordat ze daadwerkelijk worden verzonden.

Alle te verzenden offertes vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Offertes in het Archief.

Vanuit deze werklijst kan een:

• offerte worden verstuurd naar je klanten
  • offerte die nog niet verzonden kan of moet worden naar je klanten als het ware in concept worden gezet
  • offerte worden verwijderd.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Te verzenden offertes.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Te verzenden offertes’.

Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: 'Relatie', 'Onderwerp’, en 'Bedrag’.

TIP!

Wanneer er voor een offerte een Nederlandse, Engelse, Franse of Duitse offerte lay-out is gebruikt, verschijnt de kolom Taal in het bovenstaande overzicht.

Door het toevoegen van specifieke kolommen kun je de lijst van te verzenden offertes o.a. filteren op:

• E-mail: alle offertes die per e-mail verzonden worden naar de klant.

Offerte versturen, in concept zetten of verwijderen

Offerte versturen

Open de offerte in de lijst die je wilt verzenden naar je klanten. Klik op de knop Klaar om te verwerken om de offertes te verwerken in de administratie en daadwerkelijk af te drukken en/of per post of e-mail te versturen.

Offerte in concept zetten

Open de offerte die nog niet kan of verzonden moet worden en zet deze in concept zetten door te klikken op de knop met het pijltje naar links. De offerte verdwijnt uit de werklijst ‘Te verzenden offertes’ en komt in de werklijst ‘Conceptoffertes’ terecht.

Offerte verwijderen

Open de offerte die je wilt verwijderen uit de administratie door te klikken op de optie Verwijderen van de knop Bewaren.