In dit overzicht kun je alle btw-tarieven bekijken die op dit moment actief of inactief zijn in het domein. De btw-tarieven kunnen worden aangepast of nieuwe btw-tarieven kunnen worden toegevoegd.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kunnen dit overzicht bekijken en btw-tarieven aanpassen of toevoegen.

Klik linksboven in elk Yuki scherm in het domein op het bedrijfslogo en vervolgens op Instellingen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik vervolgens op het icoon Btw-tarief. Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht kunnen alle btw-tarieven of alleen de actieve btw-tarieven getoond worden.

Van elk btw-tarief wordt o.a. getoond voor welk type document het tarief beschikbaar is, de (btw-type) omschrijving, het btw-type, het btw-percentage, de status van het btw-tarief (actief of inactief) en vanaf welke datum het btw-tarief geldig is.

TIP

Ondernemers die gebruik maken van de Yuki webservice kunnen hier zien welk btw-type bij welk btw-tarief hoort.

Door te klikken op > voor de regel met het btw-tarief kun je de details van het btw-tarief bekijken en desgewenst aanpassen. Je kunt hier ook een einddatum van het btw-tarief invoeren.

Btw-tarief aanmaken

Om een btw-tarief aan te maken in het domein klik je linksboven in je scherm op de knop Maak een nieuwe kaart.

Het volgende scherm wordt geopend:

Voer vervolgens de gegevens van het nieuwe btw-tarief in.

Type

Selecteer hier het juiste type. Hierdoor wordt bepaald of het btw-tarief kan worden gebruikt voor een inkoop- of verkoopfactuur.

Omschrijving

Tijdens het boeken van een inkoop- en verkoopfactuur wordt deze omschrijving getoond.

Btw-tarief

Voer her het correcte btw-percentage in.

Actief

Geef aan of dit btw-tarief actief of inactief moet zijn in het domein.

Startdatum

Vanaf deze datum is het btw-tarief geldig.

Einddatum

Het btw-tarief is geldig tot aan deze datum.

Klik vervolgens op de knop Bewaren om het btw-tarief toe te voegen aan het domein.