Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de offertegegevens in (relatie en offerte informatie)

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe verkoopmodule)
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een te verzenden offerte of conceptofferte
    of
  • zet de offerte direct klaar voor verzending naar de potentiële klant
  • wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte direct in de administratie waardoor deze ook wordt verstuurd naar de potentiële klant.

Hieronder wordt beschreven hoe notities aan een offerte kunnen worden toegevoegd.

Klik op Extra om notities, indien nodig, toe te voegen, Het volgende scherm wordt geopend:

Indien nodig kun je in het veld Notities opmerkingen toevoegen aan de offerte.

Daarnaast kun je in de velden Aangemaakt en Gewijzigd bekijken wanneer en door wie de offerte is aangemaakt en/of gewijzigd.

Ook wordt hier het type document en het interne ID van het document in Yuki getoond.