Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant:

• voer de offertegegevens in

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een concept offerte
    of

• zet de offerte klaar voor verzending naar de potentiële klant

• wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze

• verwerk de offerte in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Hieronder wordt beschreven hoe een bijlage aan een offerte kan worden toegevoegd.

Je kunt één of meer bijlage(n) toevoegen aan de  offerte die je wilt versturen naar de klant door deze te zoeken, selecteren en vervolgens te uploaden:

• vanaf je apparaat
  • vanuit het archief in Yuki.

De volgende soorten bestanden kunnen als bijlage worden toegevoegd:

• PDF
  • Office documenten
  • TXT
  • PNG
  • JPG.

De bijlage vind je terug op het tabblad Alles in de ordner Verkoop.

Het totale aantal MB van de toegevoegde bijlage(n) mag niet groter zijn dan 5 MB. Dit aantal wordt links onder de geüploade bijlage(n) weergegeven.

Een toegevoegde bijlage kun je verwijderen door te klikken op het vuilnisbakje achter de bestandsnaam.