Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de offertegegevens in (relatie en offerte informatie)

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe verkoopmodule)
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een te verzenden offerte of conceptofferte
    of
  • zet de offerte direct klaar voor verzending naar de potentiële klant
  • wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte direct in de administratie waardoor deze ook wordt verstuurd naar de potentiële klant.

Hieronder wordt beschreven hoe een bijlage aan een offerte kan worden toegevoegd.

TIP!

Een toegevoegde bijlage wordt bij het kopiëren van een offerte niet meegenomen.

Klik op Bijlagen om één of meer bijlagen, indien nodig, toe te voegen, Het volgende scherm wordt geopend:

Je kunt één of meer bijlage(n) toevoegen aan de  offerte die je wilt versturen naar de klant door deze te zoeken, selecteren en vervolgens te uploaden:

• vanaf je apparaat
  • vanuit het archief in Yuki.

De volgende soorten bestanden kunnen als bijlage worden toegevoegd:

• PDF
  • Office documenten
  • TXT
  • PNG
  • JPG.

De bijlage vind je terug in de module Archief in de ordner Verkoop (tabblad Alles).

Het totale aantal MB van de toegevoegde bijlage(n) mag niet groter zijn dan 5 MB. Dit aantal wordt links onder de geüploade bijlage(n) weergegeven.

Een toegevoegde bijlage kun je verwijderen door te klikken op het vuilnisbakje achter de bestandsnaam.