Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de offertegegevens in (relatie en offerte informatie)

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe verkoopmodule)
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een te verzenden offerte of conceptofferte
    of
  • zet de offerte direct klaar voor verzending naar de potentiële klant
  • wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte direct in de administratie waardoor deze ook wordt verstuurd naar de potentiële klant.

Hieronder wordt beschreven hoe offerteregels (artikelen) moeten worden toegevoegd.

Op de offerte moeten één of meerdere te verkopen artikelen worden toegevoegd.

Doorloop de volgende stappen:

• Selecteer de juiste prijslijst voor de artikelen op de offerte.
    Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) prijslijst is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.
  • Klik onder de kop Offerteregels op het vergrootglas achter het veld Referentie

• Selecteer het artikel dat je wilt toevoegen op de offerte. Alleen de artikelen van de hierboven geselecteerde prijslijst worden getoond.

LET OP!
    Klik op de optie + Maak nieuw om een nieuw verkoopartikel toe te voegen.

• De gegevens van het artikel zoals de omschrijving worden automatisch ingevuld op de offerteregel.
    Wijzig desgewenst het aantal, de prijs en/of de btw-code van het artikel.
    Het bedrag excl. btw, het btw-bedrag en het bedrag (incl. btw) worden nu automatisch ingevuld.

• Om een tweede artikel toe te voegen klik je op de knop Voeg een nieuwe offerteregel toe.

Acties op offerteregel

Tijdens of na het toevoegen van artikelen kun je de volgende acties op een offerteregel uitvoeren:

• Bewerken: klik op een veld in de offerteregel en wijzig de gegevens.

• Verplaatsen: klik op de twee streepjes (muisaanwijzer wordt een handje) voor een offerteregel om deze naar beneden of boven te verplaatsen.

• Tekstregel: klik op de knop met de drie puntjes achter de offerteregel en selecteer vervolgens de optie Voeg een nieuwe opmerking toe om een tekstregel op de aangemaakte offerte weer te geven onder de desbetreffende offerteregel.

• Standaardwaarden herstellen: klik op de knop met de drie puntjes achter de offerteregel en selecteer vervolgens de optie Herstel de standaardwaarden om de standaardwaarden van het verkoopartikel weer terug te zetten in de offerteregel.

• Verwijderen: klik op de knop met de drie puntjes achter de offerteregel en selecteer vervolgens de optie Verwijder regel om de regel te verwijderen van de offerte.