In de module Verkoop kun je vanuit de Monitor en Offertes een nieuwe offerte aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe offerte

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant:

• voer de offertegegevens in

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een conceptofferte
    of

• zet de offerte klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de offerte in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Op de offerte moeten één of meerdere te verkopen artikelen worden toegevoegd.

Doorloop de volgende stappen:

• Selecteer de juiste prijslijst voor de artikelen op de offerte.
    Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) prijslijst is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.
  • Klik onder de kop Offerteregels op het vergrootglas achter het veld Referentie

• Selecteer het artikel dat je wilt toevoegen op de offerte. Alleen de artikelen van de hierboven geselecteerde prijslijst worden getoond.

LET OP!
    Klik op de optie + Maak nieuw om een nieuw verkoopartikel toe te voegen.

• De gegevens van het artikel zoals de omschrijving worden automatisch ingevuld op de offerteregel.
    Wijzig desgewenst het aantal, de prijs en/of de btw-code van het artikel.
    Het bedrag excl. btw, het btw-bedrag en het bedrag (incl. btw) worden nu automatisch ingevuld.

• Om een tweede artikel toe te voegen klik je op de knop Voeg een nieuwe offerteregel toe.

Acties op offerteregel

Tijdens of na het toevoegen van artikelen kun je de volgende acties op een offerteregel uitvoeren:

• Bewerken: klik op een veld in de offerteregel en wijzig de gegevens.

• Tekstregel: klik op het plusje achter de offerteregel om een tekstregel op de aangemaakte offerte weer te geven onder de desbetreffende offerteregel.

• Verplaatsen: klik op de zes puntjes (muisaanwijzer wordt een handje) voor een offerteregel om deze naar beneden of boven te verplaatsen.

• Verwijderen: klik op het vuilnisbakje achter de offerteregel om de regel te verwijderen van de offerte.